x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încălzirea globală nu există în viaţa lui Donald Trump

Încălzirea globală nu există în viaţa lui Donald Trump

18 Dec 2017   •   13:26
Încălzirea globală nu există în viaţa lui Donald Trump

Administrţia Trump va tăia schimbările climatice de pe lista ameninţărilor globale, în contextul unei noi Strategii Naţionale de Securitate pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii o va prezenta luni, scrie The Guardian.

În schimb, Noua Stategie Naţională de Securitate a lui Donald Trump va empatiza cu nevoia SUA de a-şi recăpăta competitivitatea economică în lume.

Această modificare reprezintă o schimbare dramatică a Stategiei Naţionale de Securitate adoptată în timpul administraţiei Obama, care plasa schimbările climatice în topul pericolelor cu care se confruntă naţiunea, construind un consens internaţional în care încălzirea globală reprezenta o prioritate a securităţii naţionale.

Oficiali de la Casa Albă au spus, duminică, faptul că Stategia Naţională de Securitate a lui Trump este rezultatul a 11 luni de colaborarea între liderii de securitate, politică externă şi agenţii economice ale guvernului. Excluderea schimbărilor climatice din lista ameninţărilor la securitatea naţională pare, totuşi, că se află în conflict cu ceea ce a susţinut anterior Secretarul Apărării, James Mattis.

Într-un discurs făcut în luna iunie, Trump a declarat că a fost ales “să reprezinte cetăţenii din Pittsburgh, nu Paris” şi că acordul de la Paris a fost făcut pentru “a împiedica Statele Unite, în timp ce împuterniceşte unele dintre cele mai poluate ţări din lume”.

Un oficial de la Casa Albă a afirmat că unele dintre principalele diferenţe dintre Stategia lui Trump şi cea a predecesorilor au legătură cu atenţia acordată siguranţei graniţelor şi cu problemelor economice.

×