x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încăpățânare: Trump nu renunță la zid

Încăpățânare: Trump nu renunță la zid

19 Feb 2019   •   20:50
Încăpățânare: Trump nu renunță la zid

„Sute de kilometri" suplimentari de zid vor fi construiţi la frontiera de sud a SUA înainte de viitoarele alegeri prezidenţiale, în urma „urgenţei naţionale” decretate de preşedintele Donald Trump, a declarat un consilier apropiat al liderului american, informează AFP.

„Avem deja circa 120 de mile (200 de km) în construcţie. Cu fondurile suplimentare pe care le vom debloca, vom ajunge la câteva sute de mile (...) până la sfârşitul viitorului an fiscal”, în septembrie 2020, a declarat consilierul pe probleme politice al Casei Albe, Stephen Miller, la postul de televiziune „Fox”. Donald Trump, care nu-şi ascunde dorinţa de a candida din nou în noiembrie 2020, a promis în timpul campaniei din 2016 că va ordona construirea unui zid lung de circa 3.200 de kilometri la frontiera cu Mexicul, singurul mijloc, potrivit lui, de a opri imigraţia ilegală din America Centrală. Circa o treime din această frontieră a fost deja securizată de un zid, cu bariere sau sârmă ghimpată. La sfârşitul lui 2018, preşedintele republican a cerut Congresului SUA 5,7 miliarde de dolari pentru a acoperi alţi 377 de kilometri, dar s-a lovit de refuzul democraţilor.

După un lung conflict şi mai mult de o lună de paralizie a administraţiilor federale, Donald Trump a acceptat în cele din urmă să semneze o lege de finanţare care prevede doar 1,4 miliarde de dolari pentru întărirea zidului pe o distanţă de 88 de kilometri.

 

×