x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu la Istanbul declanșat pe platourile de filmare ale unor seriale Turcești de succes

Incendiu la Istanbul declanșat pe platourile de filmare ale unor seriale Turcești de succes

29 Iun 2018   •   18:08
Incendiu la Istanbul declanșat pe platourile de filmare ale unor seriale Turcești de succes

Un incendiu violent s-a declanşat vineri la Istanbul pe platourile de filmare ale unor seriale de televiziune foarte urmărite în Turcia, dar şi în străinătate, fără să fi fost raportate victime, relatează AFP. 

Flăcările au mistuit o fostă fabrică de încălţăminte din Beykoz, de pe malul asiatic al Istanbulului, transformată în platou de filmare a unor producţii de televiziune de succes, precum serialul 'Putere şi Glorie' (Diriliş: Ertugrul), o versiune romanţată a vieţii lui Ertugrul Bey, părintele fondatorului Imperiul Otoman, Osman I. 

În drama istorică 'Putere şi Glorie', acţiunea se petrece în secolul al XIII-lea. Firul narativ urmăreşte viaţa lui Ertugrul, tatăl lui Osman I, întemeietorul Imperiului Otoman. Protagonistul este cel care schimbă soarta întregii lumi printr-o luptă acerbă împotriva cavalerilor templieri şi a mongolilor. 

Posturile de televiziune turce difuzează imagini cu incendiul, în care se observă o coloană groasă de fum negru ce se ridică deasupra Bosforului. Cauzele declanşării focului nu au fost încă elucidate. 

Potrivit şefului brigăzii de pompieri din Istanbul, Ali Kaharan, platourile de filmare erau goale la momentul izbucnirii flăcărilor. Amploarea pagubelor nu este deocamdată cunoscută. Numeroşi fani ai serialelor şi-au împărtăşit îngrijorarea pe această temă pe reţelele de socializare. 

Serialele turceşti, majoritatea filmate la Istanbul, au un mare succes în străinătate, mai ales în ţările din Orientul Mijlociu, dar şi din Balcani sau America Latină. 

Numeroşi turişti vin la Istanbul să viziteze locurile de filmare ale acestor seriale, aşa numitele soap-opera istorice, care prezintă adesea o versiune romanţată a Imperiului Otoman.

AGERPRES

×