x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu la Notre-Dame: Guvernul francez are în vedere derogări pentru a accelera lucrările de reconstrucţie

Incendiu la Notre-Dame: Guvernul francez are în vedere derogări pentru a accelera lucrările de reconstrucţie

24 Apr 2019   •   20:10
Incendiu la Notre-Dame: Guvernul francez are în vedere derogări pentru a accelera lucrările de reconstrucţie

Guvernul francez are în vedere o serie de derogări prin ordonanţă pentru a ''facilita realizarea lucrărilor'' necesare restaurării catedralei Notre-Dame din Paris, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a promis că lucrările vor fi finalizate în termen de cinci ani, transmite miercuri AFP.

Un proiect de lege prezentat miercuri ar urma să-i permită guvernului, printre altele, să adopte măsuri legate de protejarea patrimoniului.

Intitulat ''Restaurarea şi conservarea catedralei Notre-Dame din Paris şi instituirea unei subscripţii naţionale'', textul propune punerea în practică a acestei subscripţii, avantaje fiscale pentru donatori, un comitet de control pentru ''buna utilizare a fondurilor'' şi crearea unei instituţii publice însărcinate cu conceperea şi realizarea lucrărilor de restaurare.

În partea sa cea mai contestată, proiectul dă posibilitatea guvernului de ''a adopta prin ordonanţă măsurile de amenajare sau de a deroga anumite dispoziţii legislative, care ar fi necesare pentru a finaliza realizarea lucrărilor''.

Fostul ministru al culturii Jack Lang a salutat ''celeritatea'' acţiunii guvernului, dar a exprimat ''rezerve'' cu privire la derogările privind reglementările pieţei publice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu notre-dame reconstructie