x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Închisoarea cu internet şi sală de sport a criminalilor de război.

Închisoarea cu internet şi sală de sport a criminalilor de război.

01 Iun 2011   •   17:19
Închisoarea cu internet şi sală de sport a criminalilor de război.

Dupa cateva zile in care va fi izolat, ultima “achizitie' a inchisorii Scheveningen, gazda criminalilor de razboi din timpul conflictelor interetnice din fosta Iugoslavie, Ratko Mladic se va bucura de conditii de cinci stele.

In inchisoarea denumita de jurnalistii de la Daily Telegraph "Haga Hilton", in care detinutii au acces la televizor, internet si sala de sport, Mladic va fi vecin de celula cu cei pe care i-a infruntat pe campul de lupta, generali bosniaci ori croati, acuzati de epurare etnica si crime de razboi.

“Razboiul ne-a separat, iar Haga ne-a adus pe toti inapoi', avea sa declare in 2010, la iesirea din inchisoare, Sefer Halilovic, un general bosniac absolvit de acuzatia de genocid impotriva unor etnici croati, nu inainte insa de a petrece patru ani dupa gratiile olandeze. Croati, sarbi, musulmani la un loc, detinutii impart aceeasi sala de mese, citesc aceleasi carti si poarta discutii fara resentimentele care i-au asezat odinioara in tabere diferite.

In acest moment, la Scheveningen se afla 36 de detinuti, printre care Radovan Karadzic ori generalul croat Ante Gotovina, condamnat la 22 de ani de inchisoare luna trecuta.

×