x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Închisoarea de lux a lui DSK.

Închisoarea de lux a lui DSK.

de Sînziana Stancu    |    26 Mai 2011   •   21:00

Dominique Strauss-Kahn poate fi gasit acum la adresa 153 Franklin Street, in cartierul TriBeCa, din Manhattan. Este o casa cu doua etaje, un 'townhouse', in limbaj newyorkez, cu o suprafata de locuit de 600 de metri patrati si dispune de dotari ultramoderne si sofisticate, care il pot face sa se simta mai degraba in vacanta decat in detentie suprave­gheata. Noua locuinta a lui DSK are, intre altele, o sala de gimnastica, o mica sala de cinema, una de masaj, jacuzzi si mai multe sali de baie si dus ce rivalizeaza in originalitate, unele dintre acestea dand senzatia ca stai in ploaie, iar altele langa o cascada, dupa cum descrie Le Figaro. Casa are si o terasa mare, cu o panorama a partii de sud a Manhattanului. Jurnalistii mai sarcastici au scris ca detinutul de lux ar face foarte bine daca nu s-ar arata prea des la balcon, ca sa nu-i fie fotografiata sau filmata si cea mai mica miscare, iar unele tabloide americane nu s-au abtinut sa remarce ca noua locuinta a detinutului 'are destule incaperi pentru a le da de lucru cameristelor'...

De altfel, presa newyorkeza a ajuns la noua locuinta inaintea chiriasului de lux, care a fost adus miercuri seara, pe la 19:30, incadrat de doua 'gorile', agentii lui de securitate de la firma privata Stroz Friedberg (cea care l-a supravegheat si pe Bernard Madoff), de la fosta lui resedinta temporara din Manhattan, din 71 Brodway, unde a stat dupa ce a fost eliberat din inchisoare. Jurnalistii l-au vazut parasind fosta locuinta cu un iPad sub brat si cu un aer surazator. Dupa 20 de minute 'descindea' la noua locuinta, unde garzile lui de corp au inceput sa ii care valizele, iar dupa aceea a aparut o furgoneta care i-a adus mancarea: meniu 'stick salade', care a costat 242 de dolari, la care DSK a adaugat un bacsis de 25 de dolari, acesta insemnand 'minimum protocolar' in New York.

Aceasta locuinta fusese inchiria­ta pana luna trecuta cu 60.000 de dolari pe luna, insa devotata sotie a lui DSK, Anne Sinclair, a reusit sa o 'scoata' la 50.000 de dolari pe luna. TriBeCa fusese pana acum doua decenii un cartier de uzine si hangare. In anii '90 a inceput transformarea lui in imobile cosmopolite, preferate de multe celebritati americane. De pilda, intre vecinii lui DSK figureaza Robert de Niro, iar Cameron Diaz si jucatorul de baschet Alex Rodriguez au fost vazuti acum cateva luni chiar la numarul 153.

×
Subiecte în articol: externe