x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC armat în California. Cel puţin 14 persoane au fost ucise. Doi atacatori au fost uciși

ATAC armat în California. Cel puţin 14 persoane au fost ucise. Doi atacatori au fost uciși

02 Dec 2015   •   23:25
ATAC armat în California. Cel puţin 14 persoane au fost ucise. Doi atacatori au fost uciși

UPDATE 6  Jarrod Burguan, șeful poliției din San Bernardino, a anunțat într-o conferință de presă că autoritățile au reușit să-i identifice pe atacatori. Este vorba de Syed Farook şi Tashfeen Malik, aceleaşi persoane care şi-au pierdut viaţa în timpul unui schimb de focuri cu forţele de ordine.


UPDATE 5 Doi suspecți în atacul armat care miercuri în California a făcut 14 morți au fost uciși, un bărbat și o femeie, a anunțat poliția, iar FBI a subliniat că nu elimină posibilitatea să fi fost un act de "terorism", transmite AFP.

"Știu că una din marile întrebări care va reveni este a fost vorba despre terorism?, dar nu vreau încă să spun că suntem siguri în legătură cu acest lucru", a declarat un responsabil al FBI, David Bowdich, în cursul unei conferințe de presă desfășurate la San Bernardino, oraș situat la est de Los Angeles.

"Acționăm ținând cont de această posibilitate. Am făcut unele modificări în ancheta noastră. Este o posibilitate, dar nu știm încă acest lucru", a adăugat acest responsabil al poliției federale, subliniind că ancheta este în curs de desfășurare, complicată de zona întinsă ce acoperă locul atacului armat, cel al arestării și perchezițiilor.

"În legătură cu supecții morți, unul este bărbat, celălalt este femeie", a precizat șeful poliției din San Bernardino, Jarrod Burguan, prezent alături de el.


"Erau îmbrăcați în ținute paramilitare. Fiecare era înarmat cu puști de asalt. Fiecare era înarmat cu pistoale. Există și elemente sensibile în jurul mașinii" pe care o conduceau suspecții, fără să excludă posibilitatea unor dispozitive explozive.

"A treia persoană a fost văzută în timp ce încerca să fugă, nu știm dacă a fost implicată. Am arestat-o", a adăugat el.

"Încercăm să stabilim dacă a fost implicată și a treia persoană sau dacă alte persoane au putut fi implicate în pregătirea" atacului, a continuat Jarrod Burguan.


Pe de altă parte, el a informat că poliția face percheziții într-un imobil din orașul Redlands, la circa 15 kilometri de San Bernardino.

Atacul armat a avut loc la sfârșitul dimineții, la Inland Regional Center, un centru social în serviciul persoanelor cu dizabilități, unde poliția a descoperit "ceva ce ar putea fi un dispozitiv exploziv", potrivit șefului poliției.

UPDATE 4 Poliția ar fi identificat o mașină în care s-ar afla un suspect. Mașina a fost ciuruită de gloanțe, iar o persoană pare să fi fost împușcată mortal. Un polițist ar fi fost rănit.

Politia din San Bernandino a cerut ajutorul localnicilor pentru identificarea atacatorilor și a pus la dispoziție un număr de telefon la care oricine deține informatii poate suna.


UPDATE 3 Numărul celor decedați după atacul de la Inland Regional Center a urcat la 14.

UPDATE 2 Președintele american Barack Obama a declarat, potrivit ABC News, care citează CBS News, că în America există "un pattern al împușcăturilor în masă" cum nu există nicăieri altundeva în lume, în contextul evenimentelor care au loc la această oră, la San Bernardino, un oraș din sudul Californiei.

Barack Obama a avertizat asupra faptului că nimeni nu ar trebui să înceapă să vadă astfel de evenimente ca pe ceva firesc.

UPDATE Autoritățile din San Bernardino sunt pe urmele a trei persoane suspectate că au împușcat mortal 14 oameni și au rănit alți 8, într-un atac armat la un centru pentru persoane cu dizabilitați de dezvoltare, precum cele diagnosticate cu autism, scrie abcnews.go.com.

Șeriful din San Bernardino a avertizat că suspecții sunt foarte înarmați și poartă veste antiglont. Mai mult, atacatorii sunt îmbrăcați în haine militare.

Cel puţin 12 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte opt au fost rănite într-un incident armat care a avut loc în oraşul californian San Bernardino, afirmă surse citate de ABC News.

Atacul a avut loc la un centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe comportamentale (Inland Regional Center) situat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est Los Angeles, potrivit Antena 3.

Autorităţile americane au confirmat un incident armat în zona Park Center Circle din San Bernardino, în sudul Californiei. Poliţia a anunţat că cel puţin 20 de împuşcate în zona Waterman din San Bernardino. Autorităţile caută cel puţin un individ înarmat.

Echipe speciale ale poliţiei (SWAT) verifică atent clădirile din împrejurimi în căutarea autorului sau autorilor atacului armat

Anunțul atacului a fost postat pe contul de Twitter al Departamentului de Pompieri din San Bernardino. 




×