x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident aviatic - Vacanta inceputa prost pentru Blair

Incident aviatic - Vacanta inceputa prost pentru Blair

de Irina Cristea    |    28 Dec 2006   •   00:00
Incident aviatic  -  Vacanta inceputa prost pentru Blair

Un avion la bordul caruia se afla si premierul britanic, Tony Blair, a ratat aterizarea pe Aeroportul International din Miami. Potrivit postului CBS, aparatul apartinea companiei British Airways, avea la bord 343 de pasageri si a depasit pista de aterizare.

Un avion la bordul caruia se afla si premierul britanic, Tony Blair, a ratat aterizarea pe Aeroportul International din Miami. Potrivit postului CBS, aparatul apartinea companiei British Airways, avea la bord 343 de pasageri si a depasit pista de aterizare. Incidentul a avut loc la 01:15, ora Romaniei, si nu s-a soldat nu ranirea vreunuia dintre pasageri. Acestia doar au tras o spaima zdravana, au declarat oficiali ai aeroportului, precizand ca Tony Blair calatorea la business class impreuna cu familia si ca a scapat neatins. Surse neoficiale de la Londra au spus ca nu au autorizatia sa discute programul de vacanta al premierului, dar CBS comenteaza ca, mai mult ca sigur, familia Blair se ducea in Insulele Bermude, o destinatie de vacanta unde premierul se simte foarte bine.

Pasagerii au declarat ca avionul a distrus cateva dintre becurile montate pe pista de aterizare, iar politia si echipaje ale serviciilor de urgenta au incercuit imediat aeronava.

CINE E DE VINA. Potrivit Agentiei Reuters, citata de Mediafax, reprezentantii British Airways au declarat ieri ca principala cauza a incidentului a fost marcajul inadecvat de pe aeroportul din Miami. "Pista de rulare nu era foarte vizibila, astfel incat a cerut ajutorul turnului de control", a explicat ea. "Orice informatie cu privire la ratarea (aterizarii) este incorecta", a adaugat reprezentantul companiei.

×
Subiecte în articol: externe