x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INCREDIBIL! După Ucraina, rușii vor ataca Turcia. Uimitoarele profeții ale unui rabin din secolul XVIII

INCREDIBIL! După Ucraina, rușii vor ataca Turcia. Uimitoarele profeții ale unui rabin din secolul XVIII

26 Apr 2015   •   17:42
INCREDIBIL! După Ucraina, rușii vor ataca Turcia. Uimitoarele profeții ale unui rabin din secolul XVIII

Un rabin din secolul XVIII a profețit intrarea rușilor în Crimeea. Dar nu e decât începutul pentru o nouă campanie expansionistă. „Capturarea unui oraș din Crimeea de către ruși e și primul semn că se apropie ziua venirii lui Mesia”, mai spunea Vilna Gaon.

Vilna Gaon, figură proeminentă a lumii ebraice din Estul Europei, în cea de a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, a profețit evenimentele care se succed azi cu repeziciune, în Crimeea și Ucraina, și le-a legat, surprinzător, de „răscumpărarea mesianică a evreilor”, fixând foarte aproape acea dată, cunoscută sub numele de Geulah.

„Când vei auzi că rușii au invadat Crimeea, vei ști că au început să bată clopotele pentru Geulah. Când vei auzi că rușii au intrat în Constantinopol, pregătește-ți hainele de Shabbos și așteaptă apariția lui Mesia. Pașii lui Mesia se aud tot mai aproape, după ziua în care Rusia capturează marele oraș Crimeei”.

Alte articole interesante:
MUNTELE SFÂNT din Maramureș este INTERZIS FEMEILOR! Află ce MIRACOLE se petrec acolo și adevărul despre PEȘTERILE CU COMORI
A prezis moartea lui Ceaușescu și căderea turnurilor gemene. Află ce alte teribile profeții a „scris” părintele Arsenie Boca în fresca unei biserici
ÎNVĂȚĂTURILE Părintelui ARSENIE PAPACIOC: „Nu contează ce zic OAMENII despre tine, ci ce zice DUMNEZEU. Pentru că FOCUL IADULUI are calorii mai multe...”

Profeția lui Vilna Gaon este similară cu altele din aceeași perioadă - din lumea creștină, de data aceasta - care se referă la creșterea Rusiei și recucerirea Constantinopolului de la turci. După ce Rusia va ataca Turcia, aceasta va fi măcinată de revoluție, iar în Anglia va începe un război civil, spun profețiile.


Cine a fost Vilna Gaon? Rabinul orașului Vilnius, pe numele său adevărat Elijah ben Shlomo Zalman Kremer, supranumit și Elijah din Vilna (Vilnius) sau Gra (acronim pentru Gaon Rabbenu Eliyahu), a trăit la Vilnius între anii 1720-1797. Cunoscut talmudist și kabbalist, lider spiritual al comunității evreiești din Lituania și Polonia, i se spunea în ebraică „ha-Gaon he-Chasid mi-Vilna”, ceea ce ar însemna ”sfântul geniu din Vilnius”.

Este autor al multor texte asupra Talmudului și a Thorei, ca și asupra unor texte ebraice din Evul Mediu, precum și al unei superbe cărți de proverbe. S-a ocupat, de asemenea, de traduceri - de exemplu, a tradus cărțile de geometrie ale lui Euclid în ebraică.

Alte articole interesante
■ 


■ Mesajul unui geolog, găsit pe o insulă din Oceanul Arctic. Ce a scris omul de ştiinţă în urmă cu 56 de ani (VIDEO)
■ Apariţie MISTERIOASĂ la New York, în locul unde au căzut turnurile gemene World Trade Center (VIDEO)
■ Fenomen INCREDIBIL în cea mai aridă zonă deşertică din SUA. Oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio explicaţie (VIDEO)
■ Oamenii de știință au descifrat cel CEL MAI MARE MISTER din Univers. "Este uluitor, va deschide o uşă către o lume complet nouă!" (VIDEO)
 O gașcă de pensionari, snopește în bătaie o femeie într-un troleibuz (VIDEO)
■ Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în alertă. Un virus misterios ucide persoana infectată în mai puțin de 24 de ore
■ Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui român, după 15 zile de comă: "La fundul pământului e Iadul, dar lumea nu ştie"
■ IMAGINI ÎN PREMIERĂ, surprinse în adâncurile Golfului Mexic. Ce au filmat angajaţii unei platforme petroliere (VIDEO)
■ 
FENOMEN MAGIC pe platoul Bucegilor. Ce se întâmplă în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, la poalele Sfinxului (VIDEO)
■ 
Profețiile uluitoare ale Sfântului Arsenie Boca, pictate în fresca unei biserici
■ 
MISTERUL lui Tutankhamon. Ce s-a întâmplat cu MUMIA FARAONULUI, în sarcofag, imediat după îmbălsămare (VIDEO) 
 

×
Subiecte în articol: Vilna Gaon profetie