x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indian cu COADĂ şi capacitatea de a se căţăra uşor în copaci, venerat ca un zeu de localnici

Indian cu COADĂ şi capacitatea de a se căţăra uşor în copaci, venerat ca un zeu de localnici

08 Feb 2014   •   11:01
Indian cu COADĂ şi capacitatea de a se căţăra uşor în copaci, venerat ca un zeu de localnici

Chandre Oraon, un indian de 35 de ani care are o coadă de păr ieşindu-i din noadă şi, aparent, capacitatea de a se căţăra foarte uşor în copaci, este venerat ca un zeu de localnici care cred că este reîncarnarea zeităţii maimuţă hinduse Hanuman.

Oraon are o coadă de 36 de centimetri, iar slujba sa de culegător de fruzne de ceai presupune ca acesta să se caţere în copaci, un lucru pe care îl face cu multă abilitate.

Datorită acestor două trăsături, indieni din toată ţara călătoresc în localitatea în care Oraon trăieşte, pentru a fi binecuvântaţi de acesta.

Printre pelerini se numără şi Monika Lakda, care a venit la Oraon pentru a-şi vindeca nepotul de friguri.

"I-am dat medicamente, dar nu au funcţionat. Aşa că am venit pentru a fi binecuvântaţi de Oraon. Nepotul meu şi-a revenit după ce a fost atins de el. Cred că este reîncarnarea lui Hanuman. Se spune că s-a şi născut în ziua în care Hanuman e venerat. Credem în el", spune femeia.

Bhushan Chakraborty, un doctor din localitatea în care trăieşte bărbatul, spune însă că venerarea lui Oraon este o prostie.

"Se caţără în copaci, se poartă ca o maimuţă şi e vegetarian, dar asta nu înseamnă că este zeu. Are doar un defect congenital", spune Chakraborty, care îl sfătuieşte pe Oraon să-şi înlăture coada.

Bărbatul a refuzat acest lucru.

"Când eram copil, mama mea mi-a tăiat coada şi aproape am murit. Apoi, după ce a crescut la loc, toată lumea a zis că trebuie să o păstrez. Familia mea mi-a zis că boala a fost un semn divin cum că nu trebuie să o îndepărtez", a declarat Oraon.

Coada nu i-a adus doar bucurii, însă. Oraon spune că a fost refuzat de mai bine de 20 de femei până să se însoare cu actuala soţie.

Intervievată, soţia lui Oraon a fost brutal de sinceră.

"(Oraon n.r.) nu arată deloc bine. Părinţii mei au murit când am fost mică, aşa că fraţii mei mai mari au insistat să mă mărit cu el. Am făcut acest compromis", a spus femeia.

Oraon spune că s-a împăcat cu coada lui şi a învăţat să o aprecieze.

"Îmi iubesc coada. Este un dar de la Dumnezeu. Este neobişnuită, însă unii oameni fac temenele când mă văd, iar pentru asta mă simt special", spune bărbatul.
 

×
Subiecte în articol: coada india