x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infern terorist în Sri Lanka

Infern terorist în Sri Lanka

22 Apr 2019   •   09:52
Infern terorist în Sri Lanka

Ministrul Apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, a calificat seria de explozii produse ieri la mai multe biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo drept un „atac terorist”, informează dpa.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că peste 200 de oameni au murit şi cel puțin 500 au fost răniţi, în seria de opt explozii aparent coordonate din ziua Paştelui catolic. Trei biserici, dintre care două catolice, au fost scena unor explozii la primele ore ale dimineţii, una în capitala Colombo şi două în apropierea ei, iar alte trei explozii au vizat trei hoteluri din Colombo. Alte două explozii au avut loc la primele ore ale după-amiezii, una la Dehiwala, la circa 12 km sud de capitală, unde doi oameni au fost ucişi, şi o alta la Dematagoda, o suburbie din Colombo, soldată cu moartea a trei poliţişti peste care s-a prăbuşit un zid. Atentatele, cele mai sângeroase din capitala ţării din 2009, de la sfârşitul conflictului de 26 de ani cu rebelii minorităţii tamile care luptau pentru independenţă, nu fuseseră revendicate până ieri după-amiază.

 

Atacurile au fost condamnate de lideri din întreaga lume, inclusiv de preşedintele american, Donald Trump, cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele francez, Emmanuel Macron, premierul britanic, Theresa May, ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, a cărei ţară a fost recent marcată, la 15 martie, de un atac sângeros asupra unei moschei.

 

„Acest atac barbar asupra unor credincioşi paşnici, într-una din cele mai sfinte zile din calendarul creştin, aminteşte în mod dureros de prioritatea războiului contra terorii”.

Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc

 

 

×