x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Sep 2007   •   00:00
SCENARIU FURAT, ROMĂN INJUNGHIAT. Hoţii l-au lăsat pe regizorul Francis Ford Coppola fără scenariul de la "Tetro" - ultimul său film. Potrivit Los Andes - Argentina, hoţii au intrat pe proprietatea lui Coppola, din Buenos Aires, l-au agresat pe unul dintre angajaţii romăni ai regizorului şi au furat laptopul in care se afla, printre altele, şi scenariul. Cei cinci hoţi, cu vărste intre 18 şi 23 de ani, au forţat intrarea, iar cănd romănul a incercat să-i impiedice, l-au injunghiat. Coppola pregăteşte şi un film inspirat din opera lui Mircea Eliade. (Carmen Pleşa)


CETĂŢENIE AMERICANĂ. Statele Unite au introdus un nou test de cunoştinţe pentru aspiranţii la cetăţenia americană. Este vorba despre un chestionar menit să evite memorarea faptelor istorice şi să asigure inţelegerea sensului fundamental al noţiunii de cetăţean american.


MYANMAR. Mai multe persoane au fost ucise ieri in capitala Myanmarului, intr-o serie de confruntări violente dintre poliţie şi manifestanţi. Cel puţin 1.000 de protestatari, majoritatea studenţi, adunaţi in apropiere de pagoda Sule, au fost asaltaţi de poliţie. Forţele de ordine au recurs la bastoane şi la focuri de avertisment pentru a dispersa mulţimea nemulţumită de guvernarea militară aflată la putere de 45 de ani. Potrivit ambasadorului australian in Myanmar, numărul persoanelor ucise este mult mai mare decăt cifra oficială.

×
Subiecte în articol: externe