x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Noi 2007   •   00:00
OTRÃ...VIT. Andrei Lugovoi, primul dintre suspecţii in cazul morţii fostului spion rus Alexander Litvinenko, a declarat că acesta
s-ar fi putut sinucide din greşeală, otrăvindu-se cu materiale radioactive pe care le achiziţiona de pe piaţa neagră, lucrănd in folosul serviciilor secrete britanice. Litvinenko a murit acum un an, la Londra, otrăvit cu poloniu-210, amestecat in ceaiul pe care il băuse la intălnirea cu Lugovoi, fost spion KGB, in barul unui hotel. (S.S.)


GEORGIA. Partidele de opoziţie din Georgia au organizat unul dintre cele mai mari marşuri impotriva preşedintelui ţării, Mihail Saakaşvili, pe care il acuză că stă in fruntea unui guvern corupt. Opoziţia georgiană, care a scos in stradă 100.000 de oameni, susţine că nu incearcă să-l inlăture pe şeful statului de la putere printr-o revoltă de masă, ci in mod democratic, cerănd alegeri anticipate. Opoziţia speră să căştige un eventual scrutin anticipat, mizănd cel mai mult pe sărăcia care afectează populaţia. (S.S.)
S

UPERŞOARECE. Cercetătorii americani au creat un aşa-numit "superşoarece", cu extraordinare calităţi fizice. "MightyMouse", aşa cum a fost poreclit animalul modificat genetic, poate alerga cu o viteză de 20 de metri pe minut, timp de cinci ore sau chiar mai mult, trăieşte mai mult decăt şoarecii obişnuiţi, se inmulţeşte de trei ori mai mult decăt ei şi mănăncă cu 60% mai mult fără să se ingraşe. (S.S.)

×
Subiecte în articol: externe