x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

03 Oct 2006   •   00:00
PEDOFILI LA BUCURESTI. Copiii din Romania reprezinta un izvor nesecat pentru pedofilii britanici, scrie tabloidul The Sun. Intr-un material despre comertul sexual cu copii in Europa de Est, ziarul dezvaluie cum sunt tratati copiii strazii din Bucuresti. Jurnalistii de la Sun au negociat cu un proxenet pretul pentru trei baieti cu varste cuprinse intre 10 si 11 ani. Pretul final de achizitie a fost, potrivit tabloidului, 150 de euro. Un al patrulea copil - o fata in varsta de 14 ani - le-a fost "oferit" jurnalistilor de o prostituata batrana.

MASURI MILITARE. Pentru a atrage tineri in armata, tarile europene ar trebui sa-si reduca efectivele militare. Un raport citat de Financial Times releva ca, pana in 2025, varsta medie in Europa va fi de 45 de ani. De aceea, se scrie in raport, fortele armate europene ar trebui sa recurga la sectorul privat, sa sporeasca automatizarea si sa elimine supradimensionarea.

PREMIUL NOBEL. Doi americani, Andrew Z. Fire si Craig C. Mello, au primit Premiul Nobel pentru medicina si psihologie in 2006, pentru descoperirile in domeniul informatiilor genetice. Cei doi au descoperit "un mecanism fundamental pentru controlul fluxului de informatii genetice", se arata intr-un comunicat al Comitetului Nobel de la Institutul Karolinska din Stockholm. In octombrie, se vor acorda Premiile Nobel pentru fizica, pentru chimie, pentru economie si pentru pace.

×
Subiecte în articol: externe