x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Dec 2007   •   00:00
KOSOVO. Situaţia haotică din Kosovo riscă să provoace violenţe interetnice, susţine generalul britanic Sir Michael Jackson, fost comandant al KFOR (forţele NATO) in provincia sărbă cu majoritate albaneză. Părerea militarului nu este impărtăşită şi de Javier Solana, Inaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă. Intr-un interviu publicat in presa germană, Solana declară că nu se aşteaptă la izbucnirea unor violenţe in Kosovo după expirarea, astăzi, a termenului-limită pentru negocierile mediate dintre Priştina şi Belgrad.


FSB. Fostul agent rus Mihail Trepaşkin, locotenent-colonel in cadrul Serviciului Federal de Securitate, a dezvăluit că un fost coleg a incercat de trei ori să il recruteze pentru o operaţiune finanţată de Rusia, care viza "eliminarea" lui Aleksandr Litvinenko, ucis anul trecut la Londra cu poloniu-210, scrie The Sunday Times preluat
de Mediafax. El a mai spus că in Rusia fusese infiinţat, cel puţin din 2002, "un grup pentru rezolvarea odată pentru totdeauna a tuturor problemelor legate de Litvinenko şi Berezovski".


PETROL.
Iranul, al patrulea mare producător de petrol din lume, a renunţat integral la dolar ca valută utilizată la incasarea veniturilor din vănzările de ţiţei, informează agenţia iraniană de ştiri ISNA, preluată de Mediafax. Teheranul a motivat decizia prin faptul că "moneda americană nu mai reprezintă o valută de incredere".

×
Subiecte în articol: externe