x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Dec 2007   •   00:00
NORVEGIA - Serbarea pomului de Crăciun la Oslo
Copiii romănilor din Oslo au participat ieri la o serbare de Crăciun organizată pentru ei de Ambasada Romăniei din capitala Norvegiei, informează Romanian Global News. Copiii au căntat, lăngă bradul impodobit, colinde romăneşti invăţate la Şcoala de sămbătă şi au fost răsplătiţi de Moş Crăciun, care le-a adus daruri. La serbare, urări de Sărbători le-au făcut micuţilor şi părinţilor şi artişti romăni, care au interpretat colinde şi muzică tradiţională


SPANIA - Colindători la Alcala şi Coslada
Cei peste 60 de copii inscrişi la cursul de limbă, cultură şi civilizaţie romănească de la colegiul Juan de Austria, din Alcala de Henares, au colindat in limba maternă şi au spus poezii, in cinstea Sărbătorilor. La Serbarea de Crăciun au participat diplomaţi romăni din capitala Spaniei, reprezentaţi ai Primăriei din localitate şi părinţii micuţilor. Organizarea serbării a beneficiat de spirjinul directorului colegiului, Antonio Suarez Marante. Colinde romăneşti se vor auzi astăzi şi la Coslada, intr-un spectacol organizat de primăria din localitate şi asociaţia romănească FEDROM.


SUA - Moş Crăciun ajunge şi la Atlanta
Moş Crăciun va sosi la 25 decembrie, la Biserica Ortodoxă "Sfănta Maria" din Atlanta, pentru a impărţi daruri copiilor romăni din această zonă, informează Romanian Global News. Moşul işi va face apariţia imediat după Sfănta Liturghie şi va aduce cu el cadouri pentru fiecare copil care este pe lista bisericii. Bradul de Crăciun de la biserică a fost donat de unul dintre enoriaşi şi va fi impodobit măine, după slujbă.


ROMA - "Babbo Natale" la romăni şi italieni
Copiii romăni care frecventează cursul de limbă, cultură, istorie şi geografie romănă in cadrul proiectului-pilot "Nici un loc nu e departe", alături de colegii lor italieni şi străini, vor primi astăzi vizita lui Moş Crăciun, la Auditorium delle Fornaci, din Roma. Spectacolul se numeşte "Iată vine Moş Crăciun" ("Guarda, viene Babbo Natale") şi este organizat de Asociaţia Spirit Romănesc Roma, in colaborare cu Departamentul pentru romănii de pretutindeni şi Ambasada Romăniei din Italia. Sunt aşteptaţi copii de la opt şcoli din capitala italiană.

×
Subiecte în articol: craciun diaspora