x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Mar 2008   •   00:00

1 martie 2008



ITALIA - De la orfelinat la prostituţie
Două românce care obligau mai multe fete să se prostitueze au fost arestate în Italia, la Montesilvano, lângă Pescara, informează AGR. Patru dintre fetele care au fost aduse în Italia şi obligate să se prostitueze erau minore, iar două dintre acestea au fost luate dintr-un orfelinat. Potrivit presei italiene, româncele care conduceau reţeaua de prostituţie se numesc Valentina Vardianu, de 32 de ani, şi Lucreţia Drastaru, de 37 de ani.


ACCIDENT - Omorâtă de tren la Florenţa
O româncă a fost găsită moartă în noaptea de joi spre vineri în apropierea Gării Sesto Fiorentino, din Florenţa, informează Agenţia Giornalistica Italiana. Primele cercetări au arătat că femeia a fost lovită de un tren. Bărbatul care se afla împreună cu ea, despre care s-a stabilit că e tot de naţionalitate română, a fost rănit. Personalul gării i-a descoperit pe cei doi români. Sunt în curs cercetări.


MAREA BRITANIE - Şiretlic la un  oficiu poştal
Un român a fost amendat cu peste 2.000 de lire sterline pentru că a încercat să înşele angajaţii unui oficiu poştal cu 400 de lire sterline, relatează Northumberland Gazette, citat de Mediafax. Ciprian Rostaş (29 de ani) s-a prezentat la Oficiul Poştal Warkworth şi a încercat să fure 400 de lire sterline printr-un şiretlic. Românul i-a rugat pe angajaţi să îi schimbe un teanc de bancnote de câte 20 de lire, valorând 900 de lire în total, în bancnote de 10 lire. Apoi, el i-a rugat ca suma să-i fie schimbată în monede de 10 pence şi a înapoiat suma oficiului poştal. Făcând aceasta însă, el şi-a oprit 400 de lire sterline şi a dat înapoi doar 500 de lire.


ACTIVITATE - Bilanţ la Consulatul din Castellon
După aproximativ cinci săptămâni de activitate, Consulatul României din Castellon a eliberat peste 1.400 de acte românilor din Comunitatea valenciană. Cele mai multe solicitări au fost pentru eliberarea titlurilor de călătorie şi întocmirea procurilor pentru refacerea documentelor expirate. Anunţul a fost făcut ieri de Liviu Valerian Popa, consulul României la Castellon de la Plana. Programul de lucru cu publicul a fost prelungit, dar Consulatul din Castellon încă nu poate elibera vize pentru România cetăţenilor care nu sunt comunitari.

×
Subiecte în articol: diaspora lire