x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Mai 2008   •   00:00

12 mai 2008



FAVORITĂ. Hillary Clinton, candidată la învestitura democrată pentru Casa Albă, are mari şanse să cîştige detaşat cel puţin jumătate din cele şase etape ale alegerilor primare, potrivit sondajelor, deşi adversarul său, Barack Obama, este deja considerat de presă învingător. Un sondaj al Institutului American Research Group, publicat vineri, o crediteză pe Clinton cu 66% din intenţiile de vot, iar pe Obama, doar cu 23%, în Virginia Occidentală (est), ai cărui locuitori sînt chemaţi la urme marţi. Sondajul a fost realizat în perioada 7-8 mai, pe un eşantion de 600 de alegători probabili, şi are o marjă de eroare de patru puncte. Doar 28 de delegaţi vor fi atribuiţi în acest stat.


CHEI DEASUPRA CAPULUI. Premierul britanic Gordon Brown era "furios" în faţa refuzurilor repetate ale lui Tony Blair (foto) de a-i ceda puterea, aşa cum promisese, a povestit fostul vicepremier John Prescott publicaţiei Sunday Times.
În 1994, Brown şi Blair au încheiat "Pactul Granita", niciodată confirmat de cei doi: Blair urma să preia conducerea partidului, dar promite să-i cedeze locul lui Brown după un mandat de premier în cazul victoriei laburiştilor.În 1997, laburiştii cîştigă legislativele, Blair preia puterea şi îl numeşte pe Brown ministru de Finanţe. În 2001, laburiştii cîştigă din nou, dar Blair rămîne la putere, pe care i-o cedează lui Brown abia iunie 2007, iar Brown se intalează la Downing Street.
Cu apropierea fiecăreia dintre alegeri, Blair spunea că va pleca "în şase luni, poate un an", îşi aminteşte Prescott.
Soţia lui Blair, Cherie, a vorbit şi ea despre ostilitatea dintre cei doi. "Brown agita cheile de la Downing Street deasupra capului lui Blair", a spus ea.


GHERILĂ LA VRĂJITOARE. Un şef al gherilelor columbiene FARC, Gustavo Arbalez,  a fost arestat în timp ce se afla la o vrăjitoare, care îl asigura că are puterea de a-l proteja împotriva atacurilor organizate de forţele guvernamentale, relatează AFP. Arbalez avea de mai mult timp o relaţie amoroasă cu Claudia, o vrăjitoare şi clarvăzătoare, care se întoarse din Cuba, unde se perfecţionase în santeria, o magie tradiţională.

×
Subiecte în articol: externe blair brown