x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Mai 2008   •   00:00

TOT MAI RĂU. Cel mai re­cent bilanţ al victimelor devastato­ru­lui cutremur din China se agra­vea­ză din oră-n oră. Ieri fuseseră găsiţi aproximativ 15.000 de mor&a

TOT MAI RĂU. Cel mai re­cent bilanţ al victimelor devastato­ru­lui cutremur din China se agra­vea­ză din oră-n oră. Ieri fuseseră găsiţi aproximativ 15.000 de morţi şi 40.000 de persoane erau date dis­părute. Autorităţile chineze au recunoscut că situaţia e “mai rea decît se credea”, iar pagubele ma­te­riale sînt greu de estimat. Lo­ca­li­tăţi întregi din provincia Sichuan, cea mai grav afectată de unde de se­ismul de 7,8 grade pe scara Rich­ter, “au fost şterse de pe hartă”, după cum s-a exprimat o oficialitate a armatei chineze. Şansele de a mai găsi supravieţuitori sînt minime şi, ca şi cum nu ar fi fost destul, operaţiunile de salvare sînt îngreunate din cauza ploilor ce s-au abătut asupra regiunii.

FåCåTOR DE PACE. Pre­şe­dintele american, George W. Bush, a început ieri o vizită oficială în Is­rael, într-o ultimă încercare de a relansa procesul de pace din Orientul Mijlociu. Vizita şefului Casei Albe pare să fie sub auspicii prea puţin favorabile, comentează ana­liştii politici. Pe de-o parte, premierul israelian Ehud Olmert, unul dintre interlocutorii de bază ai lui Bush, este pe cale de a demisiona, fiind implicat într-un mare scandal de corupţie, iar partea palestiniană, reprezentată de pre­şedintele Mahmoud Abbas, nu prea mai pare dispusă să facă concesii indispensabile ajungerii la un acord cu partea israeliană. Colac peste pupăză, în Libanul vecin, Hezbollahul (grupare antiisrae­lia­nă) a făcut demonstraţie de forţă împotriva grupărilor rivale.

×
Subiecte în articol: externe