x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Iul 2008   •   00:00

21 iulie 2008:Forţele coaliţiei din Afganistan au ucis din greşeală nouă ofiţeri de poliţie afgani într-un raid aerian ieri-dimineaţă în districtul Anar Derah, provincia Farah

SPIONAJ. "Mossadul şi serviciile secrete din Statele Unite şi Franţa au colaborat mai mult de un an cu autorităţile columbiene pentru elaborarea planului" care a permis eliberarea, la 2 iulie, a lui Ingrid Betancourt, fostă ostatică a gherilei FARC şi a altor 14 ostatici, potrivit cotidianului spaniol Vanguardia, care citează o "sursă din cadrul serviciilor secrete israeliene". Motivele cooperării celor trei ţări au fost diferite: Franţa, pentru Betancourt, Statele Unite, pentru trei ostatici americani, şi Israelul, pentru a păstra relaţii bilaterale bune cu Columbia şi cu Statele Unite.


GREŞEALĂ MORTALĂ. Forţele coaliţiei din Afganistan au ucis din greşeală nouă ofiţeri de poliţie afgani într-un raid aerian ieri-dimineaţă în districtul Anar Derah, provincia Farah, informează CNN. Ei au fost confundaţi cu militanţi talibani, a explicat un ofiţer din Ministerul Apărării afgan. La operaţiune au participat militari americani şi afgani, a precizat ofiţerul.


CONSENS.
Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a apreciat că suplimentarea contingentului american din Afganistan trebuie să aibă loc imediat, fără a aştepta noua administraţie, în urma scrutinului prezidenţial din noiembrie, relatează AFP. Ca şi adversarul său republican, John McCain, Obama apreciază că trebuie "unificat comandamentul într-un mod mai eficient".
 

GREVA FOAMEI. 14 muncitori români care lucrează în construcţii, în oraşul spaniol Puerto Real, au intrat în greva foamei pentru că nu şi-au mai primit salariile de trei luni, informează La Voz. "Sîntem 14 familii care nu au ce mînca şi înainte de a recurge la vreun act necizilizat şi violent asupra domnului Lopez (n.r. – angajatorul spaniol) am ales să intrăm în greva foamei", a declarat Cristian Vidinieac, şeful muncitorilor.

 


PIERDERI. De la Ministerul Apărării din Marea Britanie au dispărut sau au fost furate peste 750 de computere portabile în ultimii patru ani. Este al doilea scandal în centrul căruia se află Ministerul britanic al Apărării anul acesta. Pe lîngă computere, raportul Ministerului britanic al Apărării arată că lipsesc peste 120 de stick-uri de memorie, dintre care unele conţineau informaţii secrete sau clasificate.

×
Subiecte în articol: externe