x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Oct 2008   •   00:00

16 octombrie 2088:Circa 4.000 de persoane au semnat o petiţie prin care cer acordarea, pentru imigranţii români, a unor drepturi similare celor de care se bucură restul est-europenilor pe piaţa muncii din Marea Britanie.



PETIŢIE ONLINE
Circa 4.000 de persoane au semnat o petiţie prin care cer acordarea, pentru imigranţii români, a unor drepturi similare celor de care se bucură restul est-europenilor pe piaţa muncii din Marea Britanie. Documentul este adresat premierului Gordon Brown, a  relatat BBC News Online. În prezent, accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa britanică a muncii este restrâns la activităţi precum culesul fructelor, spre deosebire de imigranţii din cele opt state est-europene care au aderat la UE în 2004. Comunitatea românilor din Marea Britanie s-a extins continuu după aderarea ţării la blocul comunitar, ambasada română la Londra apreciind numărul lor la 50.000, majoritatea concentraţi în South East şi North London.

RITUAL ŞOCANT
Şapte rude ale unei văduve de 75 de ani din India au fost arestate pentru că au lăsat-o pe aceasta să sară pe rugul funerar al soţului, în timp ce au privit cum arde, a informat The Guardian. Rudele lui Lalmati Verma au fost arestate pentru că au ascuns fapta, fiind pasibile de condamnare la moarte sau închisoare. Actele sati sunt un ritual hindus în care văduvele se aruncă pe rugul funerar al soţilor. Practica sati a fost interzisă în India încă din 1829 de britanici.

DISCUŢII SUSPENDATE
Discuţiile de la Geneva pe tema conflictului din Georgia au fost "suspendate" în urma unor "difficultăţi de procedură" apărute din prima zi a reuniunilor, au anunţăt organizatorii europeni şi din cadrul ONU, citaţi de AFP. "Scopul nostru este să reluăm discuţiile la 18 noiembrie", a adăugat reprezentantul UE la aceste discuţii, Pierre Morel. Delegaţia rusă nu s-a prezentat la sesiunea plenară care a deschis negocierile pe tema Georgiei sub egida UE, ONU şi OSCE, a afirmat un membru al delegaţiei georgiene, Serghei Kapanadze. Şeful delegaţiei ruse, adjunctul ministrului de Externe Grigori Karasin, a refuzat să facă vreun comentariu în momentul în care părăsea Palatul Naţiunilor.
    
ALIEV, REALES
Actualul preşedinte azer, Ilham Aliev, a fost reales în funcţie, cu peste 80% din voturi, la scutinul desfăşurat în Azerbaidjan. Potrivit AFP, principalele partide de opoziţie au boicotat scrutinul, invocând legislaţia electorală şi precaritatea stării democraţiei. Occidentul priveşte alegerile cu interes, întrucât Azerbaidjanul joacă un rol important în stabilirea traseelor energetice de la Marea Caspică spre Europa.

WINSTON CHURCHILL I-A MITUIT PE GENERALII LUI FRANCO
Winston Churchill a autorizat acordarea de mită în valoare de milioane ??????de dolari pentru a-l împiedica pe generalul Franco să intre în al doilea Război Mondial de partea Germaniei, potrivit unei cărţi publicate de curând, citată de The Times, în ediţia electronică. Premierul britanic din timpul războiului mondial l-a convins pe Juan March, un bancher spaniol, să lucreze ca agent secret, oferind milioane de dolari generalilor. Acest plan secret a fost dezvăluit de istoricul Pere Ferrer în cartea "Juan March: Cel mai misterios om din lume", după consultarea unor documente din arhivele Marii Britanii şi Statelor Unite.
    
DETURNARE LA BEŢIE
Bărbatul care a încercat să deturneze un avion al companiei Turkish Airlines, un Airbus A-320 cu 167 de pasageri la bord şi care se deplasa de la Antalya la Sankt Petersburg, pretinzând că are asupra sa o bombă este un cetăţean rus, au anunţat autorităţile aeroportuare turce, citate de RIA Novosti, în pagina electronică. Potrivit postului turc NTV, bărbatul, care era beat, a fost imobilizat de un alt pasager.

PESTE 16.000 DE BIJUTERII FALSE
Poliţia spaniolă a desfiinţat o reţea sofisticată care importa şi fabrica bijuterii false, pe care le vindea apoi pe internet şi în aproximativ 50 de magazine de bijuterii spaniole, capturând peste 16.000 de bijuterii, relatează AFP. Au fost arestaţi 22 de spanioli. Bijuteriile capturate, copii după mărci prestigioase, valorează trei milioane de euro pe piaţa ilegală. Traficul genera o cifră de afaceri estimată la 30.000 de euro pe săptămână. (M. Mătăchiţă)

×
Subiecte în articol: externe