x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Feb 2007   •   00:00
EXPERT SARLATAN. Politia britanica va reinvestiga peste 700 de cazuri, dupa ce s-a descoperit ca timp de 30 de ani Justitia a fost indusa in eroare de catre un asa-zis expert criminalist, care nu avea studii in acest domeniu. Gene Morrison, in varsta de 48 de ani, nu avea diploma in acest sens, insa cu toate acestea a pacalit timp de 30 de ani judecatori, avocati sau politisti. In aceasta perioada a castigat peste 250.000 de lire sterline (aproximativ 400.000 de euro), insa acum statul va cheltui alti bani pentru rejudecarea cazurilor. (G.D.R.)

TRUPE IN GEORGIA. Romania si alte tari est-europene s-au oferit sa trimita trupe de mentinere a pacii in zonele de conflict din Georgia, a declarat ministrul georgian de Externe, citat de publicatia electronica Civil Georgia. "Exista un numar de tari care si-au exprimat disponibilitatea de a participa (la operatiunile de mentinere a pacii), inclusiv statele baltice, Polonia, Romania si Ucraina, dar cel mai important lucru este ce organizatie va desfasura misiunea. (...) Totul depinde de ce organizatie internationala va prelua acest mandat", este declaratia ministrului, preluata de Mediafax. (I.C.)

LA BURSA. Ca urmare a excesului de burlaci in Coreea de Sud si a emanciparii femeilor, barbatilor din aceasta tara le sta la dispozitie un serviciu inedit: intermedierea unor casatorii cu fete din Vietnam de catre niste "brokeri" specializati in domeniu, relateaza New York Times. Ajuns in Vietnam, burlacul sud-coreean, amator de fete cu obiceiuri mai traditionaliste, are la dispozitie mai multe mirese si cateva ore pentru a-si alege sotia, intr-un adevarat "tur" organizat de acesti brokeri. (D.Z.)

MAI MULT DIN EADS. Presedintele rus, Vladimir Putin (foto), a declarat ca tara sa este interesata in cumpararea mai multor actiuni la EADS, compania franco-germana care fabrica celebrele avioane Airbus. "O cooperare semnificativa ar fi interesanta si pentru partenerii europeni", a spus Putin. Compania rusa OAO Vneshtorgbank detine deja 5% din EADS. In ciuda apelurilor lui Putin, cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, Jacques Chirac, au anuntat ca "in nici un caz nu vor accepta ca Rusia sa faca parte din consiliul de administratie al EADS". (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe