x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Feb 2007   •   00:00
PLANGERE. Deputatii partidului Lege si Justitie, de orientare conservatoare, aflat la putere in Polonia, au depus o plangere in justitie impotriva fostului presedinte Lech Walesa (foto), pe motiv ca acesta l-a numit "imbecil" pe actualul presedinte, Lech Kaczynski. "Il avem pe acest imbecil drept presedinte", a declarat fostul lider al sindicatului Solidaritatea, ca reactie la un raport al serviciilor de informatii militare al Poloniei post-comuniste, facut public vineri de presedinte. (G.D.R.)

SUPERMOSCHEE. Guvernul britanic va bloca din ratiuni de urbanism proiectul de constructie a unui lacas de cult islamic care sa poata adaposti 70.000 de persoane in timpul serviciilor religioase, relateaza The Telegraph. Planurile pentru London Markaz, numele moscheii, au fost facute in vederea deschiderii ei pentru Jocurile Olimpice din 2012. Ea ar putea fi cel mai mare lacas de cult de pe teritoriul Regatului Unit, avand un buget de constructie de 450 de milioane de euro.

ACCIDENT. Un roman si-a pierdut viata intr-un accident de masina in apropiere de Budapesta, sambata, pe drumul de acces principal catre aeroportul Ferihegy, relateaza Mediafax, citand un anunt al politiei. Autoritatile nu au dat publicitatii numele victimei, precizand doar ca este vorba de un barbat de 37 de ani, care a fost lovit de o masina, iar soferul a fugit de la locul accidentului. Politia continua cercetarile pentru a-l identifica pe soferul-ucigas.

AVIARA. Virusul H5N1 a fost confirmat la una dintre cele trei ferme aflate sub investigatie in apropierea Moscovei, au anuntat oficialii rusi. "Ar putea fi similar cu virusul depistat in Asia, sau ar putea fi o forma mai putin periculoasa", a declarat un oficial al Autoritatii Veterinare ruse. In ciuda evidentelor, Asociatia Crescatorilor de pasari domestice din Rusia a anuntat ca fermele de pasari din jurul Moscovei sunt imune la virusul gripei aviare, informeaza Interfax. (G.D.R.)

TPI 2010. Carla del Ponte, procurorul-sef al Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a declarat in presa italiana ca TPI a devenit o organizatie "jenanta" pentru guvernele anumitor state europene. Del Ponte admite ca moartea lui Slobodan Milosevici, in martie 2006, a frustrat-o din punct de vedere profesional, insa cere ca TPI sa isi prelungeasca mandatul cel putin pana in 2010, pana cand Radovan Karadzici si Ratko Mladici, considerati criminali de razboi, vor fi adusi in fata Justitiei. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe