x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Feb 2007   •   00:00
FARA NEGOCIERI. Incercarea mediatorilor de a readuce Chisinaul si Tiraspolul la masa negocierilor dupa mai bine de un an de la intreruperea tratativelor a esuat ieri pentru a treia oara. Dupa ce separatistii au declinat invitatia, mentionand ca nu vad utilitatea discutiilor, Chisinaul si OSCE s-au aratat dezamagite, Rusia si Ucraina au tacut, iar noul reprezentant al UE la Chisinau inca nu a formulat o pozitie oficiala. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

MAREA NEAGRA. Comisia Europeana va prezenta o noua strategie privind cooperarea comerciala si de securitate intre statele de la Marea Neagra, informeaza publicatia EUObserver. Proiectul, sustinut de Romania, prevede organizarea unor intalniri periodice intre ministrii de Externe ai tarilor riverane si reprezentantii troikai presedintilor UE si ai Inaltului reprezentant al UE pentru Politica Externa si de Securitate Comuna. Rusia sustine ca proiectul va esua daca nu i se va atribui Moscovei rolul major.

LAUDE. Presedintele SUA a mentionat joi intr-un context apreciativ faptul ca "Romania a acceptat sa contibuie la misiunea fortei de politie a UE" in Afganistan. "Norvegia, Lituania si Cehia au acceptat sa trimita forte speciale", a mai amintit Bush, comentand ca numarul atentatelor cu bomba si al atacurilor s-a dublat in 2006 fata de anii trecuti. In opinia lui Bush, 2006 a fost cel mai violent an de la eliberarea Afganistanului.

×
Subiecte în articol: externe