x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Apr 2006   •   00:00
DEMERSURI DIPLOMATICE. Seful diplomatiei romane, Mihai Ungureanu, a anuntat la Strasbourg inca doua conferinte internationale ce vor fi organizate la Bucuresti, una dedicata programelor de incluziune pentru minoritatea rroma si sinti si a doua consacrata crimelor regimurilor comuniste. De asemenea, ministrul de Externe a amintit cazul romanilor inchisi la Tiraspol, in pofida unei decizii CEDO de eliberare a acestora, afirmandu-si speranta ca acest lucru se va intampla "cat de curand".

N-A VAZUT, N-A AUZIT. Premierul australian John Howard a negat, joi, in fata unei comisii de ancheta, ca ar fi avut cunostinta de un sistem de mituire a fostului presedinte irakian Saddam Hussein, in cadrul programului Petrol contra hrana. Intr-o declaratie scrisa, inmanata comisiei in momentul infatisarii sale, liderul conservator a declarat ca nu a vazut niciodata cele 21 de telegrame diplomatice care ar fi fost trimise serviciilor sale pentru a le avertiza de eventuale acte de coruptie. Premierul a fost primit la audiere de un mic grup de manifestanti care scandau "Howard este un mincinos".

INCA UN HOP. Raportorul Parlamentului francez pentru Romania, Jacques Myard, a prezentat, in fata Comisiei pentru Afaceri Europene a Adunarii Nationale Franceze, raportul privind pregatirea Romaniei pentru aderarea europeana. Acest document reprezinta un argument esential in procesul de ratificare de catre Parlamentul francez a tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

×
Subiecte în articol: externe