x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Apr 2006   •   00:00
AVIOANELE CIA, IN CEHIA. Ministerul ceh de Interne si cel al Apararii neaga ca ar avea informatii in legatura cu presupusele escale ale avioanelor CIA pe teritoriul tarii, potrivit paginii electronice a agentiei CTK. Cehii raspund astfel acuzatiilor aduse de Amnesty International, care sustine ca CIA a transportat detinuti si a efectuat escale la Praga.

NERVI DE PRIMAVARA. Premierul italian, Silvio Berlusconi, refuza sa accepte infrangerea in alegerile legislative si cere o renumarare. In caz ca aceasta varianta nu-l va multumi, Berlusconi are o propunere, o "ampla coalitie", precum cea din Germania. Intre timp, castigatorul, Prodi, a intrat in paine, anuntand ca retrage trupele din Irak imediat ce noul Guvern isi incepe activitatea.

FEMEIE-PRESEDINTE. Segolene Royal, deputat de orientare socialista, a declarat marti ca va candida "probabil" la alegerile prezidentiale din Franta, in 2007. Sondajul IFOP-Paris Match releva ca Segolene Royal are in acest moment 52% din intentiile de vot.

RULOTE DE DISTRUGERE IN MASA. Administratia americana a folosit in mod deliberat informatii false privind descoperirea in Irak a doua "laboratoare biologice" mobile folosite pentru fabricarea armelor de distrugere in masa, informeaza Washington Post, citand raportul unor experti ai Pentagonului. Autorii raportului au confirmat ca rulotele nu erau folosite pentru fabricarea armelor biologice.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe