x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Apr 2006   •   00:00
TEZAURUL. O reuniune de lucru a Comisiei Comune romano-ruse pentru problema Tezaurului Romaniei depus la Moscova in timpul primului razboi mondial a avut loc in capitala Rusiei in perioada 4-6 aprilie. Cu acest prilej au fost continuate discutiile privind diferite aspecte in legatura cu Tezaurul.

INTERDICTIE. UE a decis ieri sa interzica acordarea de vize pentru 31 de responsabili belarusi, intre care presedintele Aleksandr Lukasenko, ca urmare a recentelor alegeri prezidentiale, considerate a fi fost grevate de fraude. Nu s-a luat o alta decizie legata de alte sanctiuni, dar se discuta foarte serios despre inghetarea averilor detinute de oficiali belarusi in statele UE.

DEMISIE. Liderul socialistilor germani, Matthias Platzeck, si-a anuntat ieri demisia, gestul survenind la cinci luni de la numirea sa in fruntea acestei formatiuni. El a fost spitalizat la 29 martie din cauza unor probleme auditive.

PRODI, INVINGATOR. Doua sondaje de opinie efectuate la iesirea de la urne a votantilor italieni au relevat ieri ca Romano Prodi si coalitia sa de centru stanga sunt foarte aproape de victoria in alegerile legislative, cu 50%-54% din voturile exprimate, ceea ce asigura cele mai multe mandate in ambele Camere ale Parlamentului. In acelasi timp, premierul Silvio Berlusconi nu a reusit sa obtina decat 45%-49% din voturi.

×
Subiecte în articol: externe