x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Ian 2006   •   00:00
RADIO NET ROMAN. Romanii din Ungaria, vor avea, incepand cu data de 1 februarie, ocazia de a asculta live pe internet stiri din viata comunitatilor de romani de aici, informeaza RGN Press. "RadioNetRoman" va veni ca o completare a emisiunilor Redactiei Romanesti realizate in Studioul Societatii Maghiare de Radiodifuziune din Seghedin. Programul, ce va putea fi ascultat pe internet, va dura 30 de minute si isi propune sa relateze despre viata, activitatea culturala si despre traditiile romanilor din Ungaria. Programul va fi accesibil permanent din orice colt al lumii.

INTALNIRE ROMANEASCA. Administratorii portalului franta-romania.com au lansat recent un sondaj online prin intermediul caruia si-au propus sa afle de la romanii care obisnuiesc sa mearga la intalnirea lunara organizata la Paris mai multe aspecte referitoare la aceasta intrunire periodica. Astfel, transmite Romanian Global News, romanii pot sa raspunda la o serie de intrebari legate de asteptarile fiecaruia de la intalnirea lunara, ce anume ii motiveaza sa vina, ce ii face sa nu participe la aceasta, cum totul e legat si de bani, ce suma sunt dispusi sa cheltuiasca si altele.

FINI A HOTARAT. Persoanele care mai intra clandestin pe teritoriul Italiei vor fi expulzate. Cel putin asa sustine vicepremierul italian Gianfranco Fini, citat de Romanian Global News. "Daca nu exista contract de munca, nu va putea exista nici permisul de sedere, iar cine intra clandestin trebuie sa fie expulzat", atentioneaza oficialul. Conform convingerilor sale, pentru combaterea imigratiei clandestine "singura cale posibila este aceea de a conjuga fermitatea cu solidaritatea. Italienilor le este teama atunci cand au impresia ca strainii sunt cauza criminalitatii", a adaugat Fini. Mai mult, vicepremierul italian e de parere ca aceasta teama poate fi evitata daca se va face in asa fel incat in Italia sa intre "numai cine are deja un contract de munca".

DELEGATIE LA DUBLIN. Un grup de credinciosi catolici romani din partea Diecezei de Iasi a participat, la inceputul acestei luni, la Dublin, la o Liturghie speciala pentru imigranti desfasurata in Catedrala Saint Mary. Potrivit RGN Press, delegatia de la Iasi s-a intalnit acolo si cu ceilalti romani catolici din capitala irlandeza, care sunt pastoriti de parintele Eugen Timpu. Printre comunitatile de imigranti prezenti s-au numarat romani, filipinezi, indieni, nigerieni, chinezi, lituanieni, polonezi, brazilieni si irlandezi.

×
Subiecte în articol: diaspora