x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Ian 2006   •   00:00
AMANARE. Ucraina si Rusia au amanat inca o data semnarea contractului privind livrarea de gaze naturale, actiune programata pentru miercuri, potrivit lui Iuri Iekanurov, premierul ucrainean, care a precizat ca cele doua parti continua consultarile. Potrivit noului acord, ale carui clauze au fost convenite la inceputul lunii ianuarie.

REZULTATE PARTIALE. Un sondaj de opinie realizat la iesirea de la urne dadeau, ieri seara, drept castigatoare a alegerilor legislative palestiniene, miscarea Fatah. Candidatii Fatah se pare ca au obtinut 42% din voturi, fiind urmata de miscarea radicala Hamas, cu 35% de voturi. Realizatorii sondajului au avertizat insa ca rezultatele au o marja de eroare ridicata din cauza sistemului electoral complicat in care unii candidati sunt alesi pe baza listelor partidelor, iar altii pe criterii regionale.

RATIFICARE. Parlamentul din Malta a ratificat in unanimitate tratatul de aderare la Uniunea Europeana a Romaniei si Bulgariei, dupa o sedinta care a durat trei ore. "Salutam Romania si Bulgaria ca state care au depasit problemele totalitarismului, iar acum practica democratia, sunt caracterizate de respectarea legii si considera ca UE reprezinta viitorul pentru dezvoltarea economica si imbunatatirea nivelului de trai", a declarat ministrul de Externe, Michael Frendo, in Parlament. (Camelia Muntean)

PREMIERA. Forumul economic mondial si-a inceput lucrarile miercuri dimineata la Davos, in estul Elvetiei, "vedeta" sa fiind noul cancelar german, Angela Merkel, care a tinut discursul de deschidere. Pana duminica, 2.340 de reprezentanti ai elitei politice si economice mondiale vor discuta despre subiecte precum securitatea aprovizionarilor cu petrol si gaze sau ascensiunea economica a Chinei si Indiei. Cateva sute de persoane au participat sambata trecuta la actiuni de protest pasnice in mai multe orase elvetiene, acuzand Forumul ca promoveaza politici "neoliberale".

×
Subiecte în articol: externe