x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Ian 2006   •   00:00

23 ianuarie 2006

PIANIST ROMAN IN ELVETIA. Teo Gheorghiu, un tanar pianist de origine romana, va interpreta, la cei 13 ani ai sai, rolul principal in filmului elvetian "Vitus". Premiera peliculei va avea loc la data de 2 februarie, la Zurich, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Filmul are ca tema povestea unui muzician, talentatul Vitus, care, pe langa interpretarea sa extraordinara la pian, da dovada si de un coeficient de inteligenta iesit din comun. Caracteristicile sale de geniu nu il impresioneaza prea mult pe copil, care si-ar dori sa duca o viata simpla si obisnuita, aidoma bunicului sau. Teo Gheorghiu provine dintr-o familie de imigranti romani care s-au stabilit in preajma Zurich-ului. In luna decembrie a anului trecut, Teo a castigat locul intai la sectiunea de tineret a concursului international de pian al Republicii San Marino.

CURSURI LA VIENA. Cei care sunt interesati sa studieze limba romana sau sa isi perfectioneze cunostintele in domeniu, o pot face prin intermediul Institutului Cultural Roman din Viena. Incepand cu luna octombrie a anului trecut, Institutul organizeaza o serie de cursuri de profil pentru copii si tineri. Cursurile se desfasoara o data pe saptamana, intre orele 16:30-18:30, si sunt organizate in colaborare cu Fundatia Ars Romaniae, informeaza Romanian Global News.

CONSILIUL IMIGRANTILOR. Incepand cu luna februarie, romanii din regiunea italiana Casarsa vor avea un Consiliu al imigrantilor, care sa ii reprezinte in negocierile cu autoritatile locale si care sa militeze pentru drepturile lor. Consiliul pentru Imigranti va fi ales in zilele de 30 si 31 ianuarie, data ce a fost stabilita de consilierul pe probleme de Politici sociale al Comunei Casarsa, Fernando Agrusti. "Intentia a fost aceea de a se trece la activarea acestui consiliu cat mai repede cu putinta. Acesta se va ocupa numai de zona Casarsa della Delizia si va trata problemele imigrantilor", a declarat consilierul.

SERVICII RELIGIOASE. Biserica crestina romana evanghelica Ecclesia din Olanda ii asteapta, in luna ianuarie, pe toti romanii care locuiesc in aceasta tara, indiferent de religia lor, sa ia parte la slujbele care se vor desfasura in orasele Tiel si Eindhoven. Potrivit portalului romanilor din Olanda, serviciile religioase au loc in fiecare a doua duminica din luna, intre orele 15:00-17:00 la Tiel, si in fiecare a patra duminica din luna, intre orele 15:30-17:30 in Eindhoven.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora