x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Ian 2006   •   00:00
RESTABILIREA DOMICILIULUI. Cetatenii romani care au domiciliul stabil in Grecia si care detin permisul de sedere permanent sau cetatenia elena pot decide sa-si restabileasca domiciliul in Romania sau sa fie repatriati. Potrivit publicatiei Actualitatea Romaneasca, restabilirea domiciliului in Romania este o procedura administrativa care se desfasoara in conformitate cu prevederile legislatiei romane. Iar pentru a beneficia de prevederile legislatiei romane in materia repatrierii, conationalii nostri trebuie sa detina pasapoarte valabile, de tip nou, de cetatean roman cu domiciliul in Grecia. Cererea privind restabilirea domiciliului in Romania va fi depusa direct la Sectia de politie din localitatea in care urmeaza sa se stabileasca domiciliul.

FESTIVALUL INTERNATIONAL "MARTISOR". Muzicieni din 14 tari se vor intalni in perioada 1-10 martie la cea de-a 40-a editie a Festivalului International de muzica "Martisor", care se va desfasura la Chisinau si in toate raioanele basarabene. Festivalul va reuni interpreti si formatii de muzica academica, usoara, populara si jazz din 14 tari, printre care Romania, Belarus, Rusia, Georgia, Grecia, Israel, Spania etc., dar si reprezentanti ai tarii gazda, informeaza Moldpres. Pe parcursul festivalului vor avea loc in intreaga Basarabie concerte sustinute de mai multe formatii autohtone, precum si de ansambluri de dans si vocale de peste hotare.

ANIVERSARE. Ambasada Romaniei la Havana a marcat, luni, ziua de nastere a marelui poet Mihai Eminescu, informeaza Romanian Global News (RGN). Actiunea a avut loc la statuia poetului, amplasata in parcul Victor Hugo din Havana. Copiii cubanezi au recitat din poeziile lui Eminescu iar oficialii romani au rostit scurte alocutiuni. La ceremonie au luat parte autoritati cubaneze, reprezentanti ai ambasadei Romaniei, oameni de cultura, precum si romani rezidenti in Cuba.

DECRETUL FLUSSI. Schema Decretului Flussi 2006, care regleaza fluxurile imigrationale din Italia pe anul 2006, va intra astazi in dezbaterea Camerei Deputatilor din Parlamentul italian. Prima care va lua contact cu schema de decret va fi Comisia pentru Afaceri Constitutionale, urmand ca apoi sa fie discutata in sedinta comuna, care, probabil, isi va da un verdict asupra sa in sedinta din 26 ianuarie, informeaza RGN. Decretul Flussi pe 2006 ofera unda verde in Italia pentru 170.000 de muncitori stagionali, non-stagionali si autonomi, pe categorii de ocupatii si in functie de tara de origine a imigrantilor. Romanii care vor sa munceasca in Italia vor avea la dispozitie 7.000 de locuri de munca.

Grupaj realizat de Oana Vataselu

×
Subiecte în articol: diaspora