x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Ian 2006   •   00:00
DECLARATII BELICOASE. Interventia militara americana in Iran ramane o optiune, desi un atac nu este probabil in perioada urmatoare, a declarat Scott McClelan, purtatorul de cuvant al Casei Albe. Declaratiile au fost facute in conditiile in care Iranul a redeschis un centru de cercetare destinat activitatilor nucleare ultrasensibile.

AMBITII SCHENGEN. Romania isi propune sa devina stat Schengen pana in anul 2010, la trei ani de la data aderarii la Uniunea Europeana. Ambitia de a se alatura celorlalte state europene din zona Schengen la doar trei ani dupa aderare este justificata de derularea programului actual de modernizare a frontierelor, crede ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Semnatarele conventiei de la Schengen sunt Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Finlanda, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia.

SLUJBA DE SOTIE. Parlamentarii estonieni sunt invitati sa voteze un proiect legislativ care propune sa se creeze o functie speciala pentru sotia presedintelui, remunerata cu 1.100 de euro pe luna, si dupa expirarea mandatului, cu o pensie de 700 de euro. Initiatorii legii sustin ca o astfel de functie este necesara in conditiile in care sotia unui sef de stat trebuie sa isi sacrifice cariera profesionala pentru a face fata cerintelor specifice ale mandatului sotului.

×
Subiecte în articol: externe