x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Ian 2006   •   00:00
SUPLIMENTE AUSTRALIENE. Australia se grabeste sa-si suplimenteze, incepand cu sfarsitul lui februarie, trupele din Afganistan. Pe langa cei 190 de soldati australieni din serviciile speciale trimisi pentru a ajuta la construirea unui Afganistan stabil si sigur, autoritatile de la Canberra vor mai detasa inca 110 soldati si doua elicoptere de transport de tip Chinook. Acestia vor ramane in Afganistan cel putin pana la sfarsitul lunii septembrie a anului viitor.

RAZBOI SCUMP. Costul razboiului din Irak ar putea depasi 2.000 de miliarde de dolari, dupa ce vor fi incluse compensatiile destinate militarilor raniti in timpul conflictului. Suma depaseste cu mult nivelul preconizat anterior de Administratia Bush, relateaza Reuters. Studiul, realizat de economistul Joseph E. Stiglitz, laureat Nobel in 2001, si Linda Bilmes, lector la Harvard, porneste de la premisa ca trupele americane vor ramane in Irak pana in 2010.

CADERE DE GUVERN. Parlamentul ucrainean a adoptat ieri o rezolutie prin care guvernul era destituit. Majoritatea deputatilor s-au pronuntat astfel impotriva incheierii acordului negociat saptamana trecuta cu Rusia pe tema gazelor naturale. Aceasta dupa ce premierul Iuri Ekanurov si cabinetul sau au incercat ieri sa sustina in fata parlamentului intelegerea cu rusii.

ACTIVITATE NUCLEARA "PASNICA". Iranul a rupt ieri sigiliile la centrele de cercetare nucleara, in prezenta expertilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, in pofida avertismentelor comunitatii internationale. Cu toate acestea, responsabilii iranieni sustin ca "productia de combustibil ramane suspendata in continuare", lasand sa se inteleaga ca Iranul nu va incerca deocamdata sa-si alimenteze centrifugele de imbogatire a uraniului.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe