x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Ian 2006   •   00:00

10 ianuarie 2006

TAXE. Astazi, 10 ianuarie, este ultima zi in care romancele care lucreaza in Italia ca asistente la domiciliu si menajere, isi mai pot plati contributiile INPS (Institutul National de Evidenta Sociala) pentru ultimul trimestru din 2005, transmite RGN Press. Pentru plata se vor folosi buletinele de cont curent postal trimise de INPS la domiciliul celor interesati. Cei care nu au primit buletinele le pot lua de la sediile INPS sau le pot solicita telefonic la numarul 803164, fie le pot descarca de pe internet la adresa www.inps.it. (Oana Vataselu)

CONCURS PENTRU ORGANIZATII CIVILE. Comisia pentru Drepturile Omului, Minoritati si Culte din cadrul Parlamentului Maghiar a publicat recent un concurs pentru sprijinirea pe 2006 a organizatiilor, asociatiilor minoritatilor nationale si etnice din Ungaria. Foaia Romaneasca scrie in paginile sale ca la concurs pot participa organizatii care au fost inregistrate la tribunal pana la data de 31 decembrie 2003. Nu pot concura autoguvernari, fundatii si organizatii politice. Comisia va distribui 110 milioane de forinti, sustinand cheltuieli pentru functionare. Dosarele vor fi inaintate pana la 20 ianuarie 2006, pe adresa Comisiei: Budapesta, cheile Sz...chenyi nr. 19.

SPRIJIN PENTRU FEMEI. Asociatia "Romanii in Italia", impreuna cu Asociatia pentru Studiul si Promovarea Resurselor Umane Risvegli Onlus, cu sprijinul Comune di Milano, va derula timp de opt luni proiectul "Miraj - un sprijin pentru femei", informeaza RGN Press. Proiectul consta in organizarea unui punct de informatii si orientare, adresat romanilor care traiesc in Italia, in principal femeilor, dar si cetatenilor italieni. Punctul de informare va oferi date asupra serviciilor socio-sanitare si educative in sprijinul familiei; lamuriri cu privire la practicile consulare; informatii legislative; indrumare si insotire la servicii publice. Proiectul mai prevede cursuri de limba italiana, de educatie civica si sanitara, intalniri pentru formare asupra serviciilor de ajutorare a familiilor. Centrul va functiona de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 14:00. (Oana Vataselu)

ILEGALITATI LA VAMA. Una dintre problemele cu care sunt confruntati foarte des, in ultima perioada, politistii de frontiera de la punctele de iesire din Romania este folosirea de cei care vor sa paraseasca tara fraudulos a pasapoartelor rudelor. Folosirea, tot mai frecvent, a acestei metode i-a determinat pe vamesii romani sa sporeasca vigilenta la granita, informeaza RGN. Cei care au fost depistati de politistii de frontiera folosind pasapoartele rudelor s-au ales cu dosare penale. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: diaspora