x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

31 Ian 2007   •   00:00

ROMII VOR LA ONU. Reprezentantii romilor au cerut Natiunilor Unite sa numeasca un oficial de rang inalt pentru a le promova si proteja drepturile. Potrivit AP, ei i-au adresat o cerere secretarului general al ONU, subliniind ca romii formeaza cea mai importanta minoritate din Europa, cu 12 milioane de membri, raspanditi in principal pe teritoriul Europei Centrale si de Est.

REACTOR DEFECT. Un reactor al centralei nucleare rusesti de la Balakovskaia a fost oprit automat din cauza unei probleme la sistemul electric, dar a fost redeschis in cursul zilei de ieri, transmite Reuters, preluat de Mediafax. Instalatia nucleara se afla in regiunea Saratov, pe Raul Volga. Rusia are zece centre nucleare si pana la 30 de reactoare construite in timpul perioadei comuniste, detinand cel de-al doilea arsenal nuclear din lume.

BOGATANUL DESCULT. Paul Wolfowitz, presedintele Bancii Mondiale, s-a facut de ras dupa ce toata lumea i-a vazut gaurile din sosete, in timpul unei vizite in Turcia. Inregistrarile video arata ca, nevoit sa se descalte intr-o moschee vizitata, Wolfowitz si-a "etalat" degetele mari care i se iteau din ciorapi, probabil curioase sa admire, la randul lor, locasul de cult. Mai mult, administratorul BM n-a fost in stare nici sa cumpere din propriii bani un lantisor, apeland la bunavointa unui bodyguard, care l-a sponsorizat cu bani gheata.

DEL PONTE RENUNTA. Procurorul-sef al Tribunalului Penal International pentru Fosta Iugoslavie (TPI), Carla del Ponte, a decis sa nu-si prelungeasca mandatul la inalta curte, a carei activitate se va finaliza in 2010. Del Ponte, avocat de origine elvetiana, isi va incheia al doilea mandat la cateva luni dupa ce va implini varsta de 60 de ani, informeaza Reuters. "Este timpul sa revin la o viata normala", a declarat Del Ponte, afirmand ca succesorul ei va avea o sarcina mai usoara, pentru ca acum la TPI se pregatesc si se desfasoara procese."

VAMA, LA MUZEU. Vamesii bulgari si romani sunt invitati la muzeu. Dupa ce au eliminat semnele de la granita cu Romania si bariera care separa teritoriile celor doua tari, autoritatile de la Sofia au facut un cadou Muzeului National de Istorie din capitala Bulgariei. Semnul pe care scria "Vama" in romana si bulgara, precum si bariera care despartea cele doua tari pot fi vazute la muzeul sofiot.

×
Subiecte în articol: externe