x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Dec 2005   •   00:00
OPERATIE PE INIMA. Premierul israelian Ariel Sharon va fi supus in decurs de "doua-trei saptamani" unei interventii chirurgicale cu scopul de a repara o mica fisura a inimii, potrivit doctorilor acestuia. Specialistii au dat asigurari ca este vorba despre o operatie de rutina, care nu pune in pericol viata pacientului. Sharon s-a refacut aproape complet dupa accidentul vascular suferit in urma cu o saptamana, desi criticii sai puneau sub semnul intrebarii capacitatea liderului israelian de a-si relua munca. (Ana Ilie)

RUSIA. Trei centre comerciale Maksidom din orasul Sankt Petersburg au fost vizate de un act criminal, zeci de oameni necesitand tratament medical dupa ce au inhalat un gaz neidentificat. Autoritatile au anuntat ca au fost gasite canistre cu gaz care aveau atasate mecanisme cu ceas. Un purtator de cuvant al serviciilor secrete ruse a precizat insa ca nu a fost vorba despre mecanisme explozive. In magazinul din cartierul Moskovskaia, canistrele au fost sparte accidental, provocand dispersarea unui gaz neidentificat. Potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, 78 de persoane au cerut ajutor medical, 66 dintre ele fiind spitalizate dupa ce au inhalat gazul respectiv. (Radu Croitoru)

DREPTATE. Curtea Suprema libiana a decis anularea pedepsei cu moartea in cazul celor cinci asistente medicale bulgare condamnate la moarte pentru infectarea cu HIV a mai multor copii. Hotararea celei mai inalte instante judecatoresti din Libia a fost primita cu usurare de autoritatile bulgare, care se straduiesc de sapte ani sa obtina macar un proces corect pentru cele cinci. Asistentele sunt acuzate ca au infectat intentionat cu virusul HIV 426 de copii. Ele sustin ca marturiile prin care isi recunosteau vina le-au fost smulse sub tortura. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe