x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Dec 2005   •   00:00
DISPARUT. Soferul ambasadorului Iordaniei in Irak a disparut, la Bagdad, rapirea fiind confirmata de politia locala. Guvernul de la Amman a contactat responsabili ai securitatii irakiene pentru a-i gasi pe rapitori, iar fortele de ordine sunt in cautarea a doua autoturisme care se pare ca au fost implicate in acest act. Iordania a numit, in luna octombrie, un nou ambasador in Irak, Ahmad Lauzi, care nu si-a preluat oficial atributiile, misiunea diplomatica a Ammanului fiind condusa de un insarcinat cu afaceri.

A SCAPAT. Premierul israelian, Ariel Sharon, a fost externat, dupa ce duminica fusese internat in urma unui usor atac cerebral. "Trebuie sa merg inainte", a declarat el, facand aluzie la numele partidului sau - Kadima (inainte) - si afisand un zambet obosit, in timp ce parasea spitalul in care a fost supus mai multor analize. Sharon a spus ca incidentul nu i-a influentat determinarea de a-si continua activitatea politica si le-a multumit tuturor cetatenilor care si-au manifestat ingrijorarea pentru starea sa de sanatate.

ACCIDENT. Cel putin 19 oameni au murit, trupurile fiind recuperate, dupa ce un avion cu 20 de turisti s-a prabusit in apele Oceanului Atlantic, in apropiere de Miami. Imaginile filmate de un amator surprind momentul in care partea principala a fuzelajului se prabuseste in apa, urmata de o explozie in dreptul uneia dintre aripi. Pompieri, politisti, nave ale Pazei de Coasta, asistate de ambarcatiuni private, si un elicopter incearca sa afle cauzele accidentului. Primele declaratii oficiale arata ca nu exista indicii ale unei maini criminale.

VIRAJ. Dupa o victorie dificila in alegerile din 2005, noul cancelar german, Angela Merkel, a demonstrat deja ca adopta o atitudine mult diferita de cea a predecesorului sau, Gerhard Schroeder. Agentia France Presse scrie ca Merkel vrea sa mearga mai departe in privinta reformelor sociale, iar pe plan extern a demonstrat deja o noua abordare, in primul rand in privinta relatiilor cu Statele Unite, dupa ce atitudinea intransigenta a lui Schroeder a provocat o racire a relatiilor bilaterale.

×
Subiecte în articol: externe