x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Dec 2005   •   00:00
SPANIA. Cinci explozii de mica intensitate s-au produs ieri pe cateva drumuri din Spania, fiind revendicate de organizatia separatista basca ETA, informeaza AFP. O persoana care nu a vrut sa-si dezvaluie identitatea, prezentandu-se doar ca membru al ETA, a anuntat serviciul regional de asistenta rutiera DYA ca cinci bombe au fost plasate pe mai multe autostrazi care duc spre Madrid, precizand si intervalul de timp in care ele vor exploda.

NEGOCIERI. Guvernul britanic va asculta revendicarile rapitorilor lui Norman Kember, luat ostatic la Bagdad la sfarsitul lunii noiembrie impreuna cu alti trei occidentali de o grupare necunoscuta care se autointituleaza Brigazile Sabiilor Dreptului. Avand in vedere ca rapitorii au amenintat ca ii vor ucide in cazul in care nu vor fi eliberati pana la 8 decembrie toti detinutii din inchisorile irakiene si americane din tara, autoritatile engleze vor sa negocieze eliberarea cat mai rapida a celor patru.

ACUZE. Procesul fostului dictator irakian, Saddam Hussein (foto), a continuat ieri, dupa ce audierea de luni a fost amanata de avocatii apararii. Astfel, in fata Tribunalului Penal Irakian, doua femei au depus pentru prima oara marturie in cadrul procesului lui Saddam, acuzand regimul acestuia de tortura si rele tratamente. Femeile au stat in spatele unui paravan de culoare verde, identitatea lor ne-fiind dezvaluita. Saddam Hussein si ceilalti acuzati au ascultat cele doua marturii ale femeilor in liniste, fara a cere dreptul de a le contrazice, iar, pe parcursul lor, fostul dictator a luat notite.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe