x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Aug 2005   •   00:00
CERTIFICATE DE SIGURANTA. Romanii care se angajeaza in Austria au nevoie de un certificat de siguranta necesar pentru inscrierea intr-o baza de date a celor care lucreaza pe timp limitat. Cererea se depune de catre solicitant la punctul de lucru regional din zona in care are sediul angajatorul. Pentru solicitare exista formulare care cuprind toate datele importante cu privire la raportul de munca, informeaza Actualitatea Romaneasca, citata de Romanian Global News. Angajatorii austrieci sunt obligati prin lege sa angajeze pe locul de munca vacant un cetatean austriac sau un lucrator strain care este deja pe teritoriul austriac.

IN CAUTARE. Australia isi va deschide portile pentru 97.500 de imigranti in 2005 - 2006, in cadrul celei mai ample campanii de recrutare din anii ’50 incoace. Aceasta din pricina unei lipse de forta de munca ce ameninta cresterea economica a tarii populate doar de 20 de milioane de oameni, informeaza Liberation. Ingineri, comercianti, contabili si cei calificati in asistenta medicala sunt candidatii pe care-i vor favoriza lucratorii Oficiului de imigrare, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Imigrarii, Abdul Rizvi. Asa ca operatiuni de promovare vor fi organizate la Londra, Berlin, Amsterdam si Chennai, dar campania poate fi extinsa si in alte capitale ale lumii.

JAF LA ZARAGOZA. Doi cetateni romani au fost arestati lunea trecuta in Zaragoza pentru ca au pus la cale un jaf intr-o casa din plin centru al orasului. La "operatiune" au mai participat si alte doua persoane care inca nu au fost retinute de Politie, informeaza cotidianul spaniol ABC. Politistii au spus ca cei patru au amenintat ca o injunghie pe o prietena romanca a proprietarei dupa ce au spart usa casei cu toporul. Totul a degenerat intr-o bataie in care au fost folosite arme albe. Conform politistilor, a fost vorba despre o reglare de conturi. Politistii inca ii mai cauta pe Luigi P. si pe Ionel N.

DOLIU IN AMERICA. Parintele John M. Limbeson, primul presedinte al Asociatiei Tineretului Ortodox Roman din America, AROY, a incetat din viata vineri, 19 august, dupa o lunga suferinta provocata de o afectiune cardiaca, informeaza RGN Press. Parintele a devenit diacon in anul 1980, iar cinci ani mai tarziu a fost hirotonit chiar de catre episcopul Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Romane din America. De darul si priceperea sa religioasa s-au putut bucura romanii din cadrul parohiei "Sfanta Treime" din California, cei de la Biserica "Sfanta Ana" din Pomona si cei de la parohia "Sfintii Constantin si Elena" din Indianapolis.

×
Subiecte în articol: diaspora