x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Mai 2005   •   00:00


  • 5 mai 2005
  • NOUA ANI. Un avocat britanic care a castigat sute de mii de lire sterline pentru ca a inselat imigranti cu vize false a fost condamnat la noua ani de inchisoare zilele trecute. Chris Christodoulides, de 38 de ani, a folosit documente false pentru a ajuta sute de imigranti romani sa primeasca vize pentru Marea Britanie in schimbul a cate 2.000 de lire. Toate acestea s-au petrecut incepand din 2001 si pana in luna august anul trecut. Christodoulides a fost arestat anul trecut la Dover, cand se intorcea din Franta, si a fost acuzat de falsificarea unor certificate de nastere, caziere si extrase de conturi bancare. Mai mult, el a falsificat documentele unui criminal condamnat in Romania. Inselatoria a fost raportata de un angajat al Ambasadei Britanice din Romania. (Ana-Maria Luca)

    TABERE. Tinerii romani rezidenti in Franta ar putea participa, in acest an, in perioada 7-17 iulie, la tabara tinerilor de la Manastirea Malvialle, deschisa persoanelor care au varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani, informeaza RGN Press. Evenimentul va fi supervizat de parintele Timotei, cel care va fi prezent de-a lungul intregii perioade a taberei. Participantii la aceasta actiune vor putea sa ia parte la o serie de activitati, printre care se numara plimbari, ateliere de discutii pe teme interesante pentru participanti, sport si jocuri. Pretul programului respectiv este de 75 de euro de persoana. Deoarece numarul locurilor destinate tinerilor rezidenti in Franta este limitat, doar opt persoane fiind incluse la aceasta categorie, cei interesati sunt rugati sa sune la numarul de telefon: 02.32.24.12.97. (Anca Alexe)

    CENTRU CULTURAL. La Karaganda in Kazahstan a fost inaugurat la sfarsitul lunii trecute un centru cultural romanesc, informeaza Agentia Kazinform. La inaugurarea centrului cultural romanesc "Dakyia" (Dacia) a participat ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Kazahstan, Vasile Soare, initiatorul proiectului. Cu ocazia deschiderii primului centru cultural romanesc, romanii din Kazahstan au sarbatorit si semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. (Ana-Maria Luca)

    ×
    Subiecte în articol: diaspora