x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

03 Mai 2005   •   00:00


  • 4 mai 2005
  • CENZURA. Premierul Silvio Berlusconi a intervenit in raportul italian referitor la moartea agentului Nicola Calipari. Presa de la Roma scrie ca Berlusconi a solicitat "corecturi" pentru a nu prejudicia relatiile diplomatice cu Statele Unite. Moartea lui Nicola Calipari, ucis de militari americani in timp ce o conducea la aeroportul din Bagdad pe ziarista Giuliana Sgrena, a starnit emotii puternice in Italia. Washingtonul si Roma se contrazic oficial in privinta vinovatiei militarilor care l-au impuscat pe Calipari.

    STATISTICI. 34 de sefi de stat pun in pericol libertatea de expresie, 53 de jurnalisti ucisi si 107 intemnitati - este bilantul tragic al anului 2004, dat publicitatii, cu prilejul Zilei Internationale a Libertatii Presei, de Reporteri fara frontiere. De la Arabia Saudita la Zimbabwe, de la printul mostenitor Abdallah Ibn al-Seoud la presedintele Robert Mugabe, 34 de personalitati din 30 de state, majoritatea presedinti, sunt etichetati drept persoane care ameninta libertatea presei.

    PREMIERA. Germania a inregistrat ieri un record absolut de temperatura pentru aceasta perioada. La Postadm, in apropiere de Berlin, termometrele au semnalat 32,6 grade Celsius. Si in Belgia a fost inregistrat duminica un record, temperatura ajungand la Kleine Brogel, in nord, la 31,5 grade Celsius. (Radu Croitoru)

    ×
    Subiecte în articol: externe