x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Apr 2005   •   00:00

  • 28 aprilie 2005
  • ARESTAT. Un roman a fost retinut de Garda Civila din localitatea Arenas del Rey, Spania, sub acuzatia de incalcare a drepturilor muncitorilor. Alaturi de roman a fost inculpat si un spaniol. Acuzatia principala a celor doi inculpati este aceea ca ei angajau romani fara acte legale. Ei au prejudiciat atat statul spaniol, prin neplata impozitelor cuvenite, cat si pe muncitorii romani angajati deoarece acestora le opreau 50% din salariu, bani ceruti pentru asigurarea locului de munca. (Costin Anghel)

    PERMISE. Autoritatile italiene au aprobat pentru anul 2005 majorarea numarului permiselor de munca pentru lucratorii extracomunitari cu inca 20.000, in vederea rezolvarii problemelor sezoniere din agricultura si sectorul turisic, anunta Departamentul pentru Munca in Strainatate din Romania. In acest sens, angajatorii italieni care doresc sa foloseasca forta de munca extracomunitara pentru activitati sezoniere trebuie sa depuna la Directia Provinciala de Munca din zona in care se va desfasura activitatea lucrativa, cererea pentru autorizarea muncii in limita locurilor disponibile fixate prin Decretul anual privind cotele de intrare pentru muncitorii extracomunitari. Ulterior, anagajatorul va solicita aprobarea Chesturii (Politiei), urmand ca, in baza acesteia, cetateanul strain sa obtina viza de intrare de la Ambasada/Consulatul Italiei din tara de resedinta. (Cristian Petru)

    EXPOZITIE. Ambasada Romaniei din Germania impreuna cu Muzeul Copiilor din Wuppertal au prezentat joi, 21 aprilie, o expozitie de carti postale internationale. Expozitia s-a desfasurat in cadrul Concursului cu titlurile "Vine parada", "Daca as putea vraji", si a avut loc la sediul Ambasadei Romaniei la Berlin. Exponatele au fost cu precadere din Romania, India, Indonezia, Thailanda, si au fost inaugurate in prezenta Ambasadorului Romaniei la Berlin, Adrian Vierita (foto). Cuvantul de deschidere a apartinut doamnei Ursula Lietz, membra a Parlamentului german. Evenimentul a fost urmat de o actiune de donatii a UNICEF, pentru sprijinul victimelor cutremurului din Asia de Sud-Est. Expozitia va fi deschisa publicului zilnic, in perioada 21 aprilie-5 mai, intre orele 10:00-16:00. (Costin Anghel)

    ×
    Subiecte în articol: diaspora