x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Apr 2005   •   00:00


  • 12 aprilie 2005
  • TARG PE VIATA. Noua administratie de la Bagdad incearca in prezent sa incheie o intelegere cu insurgentii irakieni, care isi doresc cu disperare ca dragul lor conducator, fost dictator, sa ramana in viata. Nationalistii suniti si fostii membri ai Partidului Ba’as au inceput negocierile cu Guvernul irakian. Ei cer inchisoare pe viata pentru Saddam, si nu trimiterea la spanzuratoare, si promit, in schimb, mai putine atentate in Irak. (Anca Aldea)

    SUMMIT. Presedintele SUA, George W. Bush, l-a asteptat ieri, la ferma sa din Texas, pe premierul israelian, Ariel Sharon, cu promisiunea ca nu va sustine extinderea coloniilor evreiesti. Summit-ul s-a concentrat in jurul delicatului subiect al retragerii trupelor israeliene si a colonistilor evrei din Fasia Gaza, plan care ar urma sa fie pus in practica incepand cu 20 iulie si care prevede evacuarea a 8.000 de israelieni. (Anca Aldea)

    ASASINAT. Un fost general rus de securitate si sotia sa au fost asasinati in plina strada, in Moscova. Generalul Anatoli Trofimov tocmai cobora din masina cand un barbat a deschis focul asupra lui, omorandu-l pe loc si ranind-o grav pe sotia sa, care a decedat, ulterior, la spital. Presa rusa speculeaza ca asasinatul ar putea avea legatura fie cu activitatea lui Trofimov din vremea cand facea parte din FSB, fie cu afacerile de care se apucase dupa ce a fost demis, in 1996. (Irina Cristea)

    ×
    Subiecte în articol: externe