x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Apr 2005   •   00:00

  • 9 aprilie 2005
  • DISCUTII. Cand presedintele Americii, George W. Bush, se va intalni luni cu premierul israelian, Ariel Sharon, pe agenda discutiilor dintre cei doi lideri nu se va afla problema controversatelor colonii din Cisiordania, a anuntat vicepremierul Israelului, Shimon Peres. Ministrul israelian al Apararii, Shaul Mofaz, a anuntat ca locuintele colonistilor israelieni, care vor fi evacuati in vara din Fasia Gaza, sa nu fie demolate. Casele vor fi lasate in pace, insa sinagogile si baile rituale vor fi demolate si reconstruite in Israel, iar mormintele vor fi mutate.

    DJ STYLO, RETINUT. Garda Civila spaniola l-a retinut, ieri, pentru interogatoriu, pe DJ Stylo, autorul faimosului de-acum cantec rasist antiromanesc, denumit sugestiv "Ma c.. pe nenorocitii astia de romani". Autoritatile spaniole au deschis o ancheta dupa ce un lider al coalitiei dintre ecologisti si comunisti, Charles Mulet, a depus o plangere oficiala.

    ACEIASI. Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a reconfirmat pe Vasile Tarlev in functia de prim-ministru si l-a insarcinat cu formarea Guvernului. Potrivit Agentiei de stiri Interfax, legislatia moldoveana prevede ca premierul sa formeze in cel mult doua saptamani Cabinetul. Pentru a fi investit, noul guvern are nevoie de o majoritate simpla de voturi, respectiv de 52 din partea celor 101 de deputati ai Legislativului.

    ATENTAT. Patru persoane si-au pierdut viata, joi seara, in explozia unei bombe intr-un bazar din Cairo. Cel putin 20 de persoane, intre care 11 turisti straini, au fost ranite in atacul terorist provocat de un necunoscut pe motocicleta, care a detonat o bomba intr-un bazar comercial din centrul istoric al capitalei egiptene.

    Grupaj realizat de Anca Aldea

    ×
    Subiecte în articol: externe