x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Dec 2006   •   00:00
EXPERIMENT - Albine contra bombe
Cercetatorii de la Laboratorul national din Los Alamos (foto) antreneaza albinele sa detecteze bombele si substantele explozive, transmite presa din SUA. Experimentele de pana acum au inregistrat succese remarcabile, care vor avea un puternic impact asupra activitatii departamentului pentru securitate interna, dar si asupra teatrelor de operatiuni din Afganistan sau Irak, spun oamenii de stiinta.

ZIUA ANTI-SIDA - Succesul Coreii de Nord
De ziua mondiala a luptei contra SIDA, nord-coreenii au un nou motiv sa isi ridice in slavi liderul. Presa de la Phenian, citata de AFP, aminteste ca in Coreea comunista nu exista nici macar un caz de HIV sau SIDA, amintind ca totul i se datoreaza intelepciunii "iubitului lider Kim Jong-il". "Am elaborat o strategie de prevenire si control a bolii, un sistem de informare, diagnostic si supraveghere, care acopera tot teritoriul tarii. In acest fel n-am permis aparitia nici unui caz de SIDA", jubileaza presa nord-coreeana.

FARA RESTRICTII - Liber la munca in Cehia
Cehia nu va restrictiona accesul pe piata muncii a romanilor si bulgarilor, a anuntat ieri premierul Mirek Topolanek, citat de AFP. "Avand in vedere ca nu ne dorim sa fim victimele unei limitari a dreptului la libera circulatie, nu putem transforma romanii si bulgarii in victime ale acestui fenomen", a spus Topolanek la finalul sedintei de guvern. Premierul a aratat ca din studiile efectuate pana acum nu reiese ca deschiderea pietei muncii va afecta economia Cehiei. Pentru orice eventualitate, autoritatile pregatesc masuri pentru protejarea pietei muncii, aplicabile in caz de nevoie.

BEIRUT - Cladirea Guvernului, inconjurata
Zeci de mii de libanezi au luat parte la o manifestatie organizata in centrul Beirutului de Hezbollah, cu scopul de a inlatura Guvernul condus de Fouad Siniora. In fata protestatarilor, liderul Opozitiei crestine, Michel Aoun, a cerut demisia premierului. Situatia este extrem de tensionata. Manifestantii au blocat caile de acces catre birourile guvernamentale. Aici s-a adapostit majoritatea membrilor cabinetului Siniora. In zona au fost amplasate corturi, iar protestatarii au incercuit sediul Guvernului, pentru a bloca orice miscare pana cand Siniora nu va fi inlaturat de la putere.

×
Subiecte în articol: externe