x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Diaspora 1 septembrie 2007

Info Diaspora 1 septembrie 2007

de Jurnalul National    |    01 Sep 2007   •   00:00
Info Diaspora 1 septembrie 2007

Un judecător spaniol le-a dat romănilor două zile pentru a părăsi tabăra de corturi de lăngă aeroportul din Cordoba, informează ABC.

CORDOBA -O nouă tabără de corturi desfiinţată

Un judecător spaniol le-a dat romănilor două zile pentru a părăsi tabăra de corturi de lăngă aeroportul din Cordoba, informează ABC. Romănii şi-au instalat tabără din aprilie, spre disperarea proprietarilor din apropiere, care s-au plăns că zona a devenit insalubră şi mirosul este de nesuportat. Pompierii au intervenit in urmă cu căteva zile pentru a stinge un incendiu din tabără, iar poliţiştii au intervenit de mai multe ori, pentru a aplana diverse conflicte intre cei aproximativ 50 de romăni.

EMISIUNE - RAI TV, in sprijinul romănilor oneşti

In Italia, romănii oneşti sunt primele victime ale delincvenţei conaţionalilor lor - aceasta a fost concluzia emisiunii "Romănia cheamă Italia", difuzată joi de RAI TV. Ziarişti romăni şi reprezentanţii organizaţiilor romăneşti au comentat, impreună cu prezentatorul Pier Damiani D’Agata, problemele comunităţii noastre. In cadrul emisiunii a fost difuzat şi un reportaj din Ladispoli, primul oraş italian in care romănii sunt reprezentaţi, in primărie de un conaţional - Adrian Gherman.

Miruna Căjvăneanu - Roma

ITALIA - Gata cu spălătorii şi cu cerşetorii

Autorităţile italiene au pornit in această săptămănă la Florenţa o campanie pentru a curăţa străzile de spălătorii de parbrize, majoritatea romăni. Operaţiunea, care a avut succes, i-a inspirat şi pe primarii altor oraşe italiene, care lucreză deja la diverse ordonanţe care să-i scape nu numai de spălătorii de parbrize, ci şi de cerşetori şi vănzători ambulanţi ilegali.

VEŞTI BUNE - Record de romăni angajaţi legal

Tot mai mulţi romăni lucrează cu contracte de muncă legale in Spania, informează Romanian Global News, care citează presa iberică. Din cei 210.000 de imigranţi cu contracte de muncă legale incheiate anul trecut, 36% sunt romăni. Doar in primul semestru al lui 2007, au fost solicitaţi alţi 178.000 de muncitori imigranţi. 21% dintre aceştia sunt romăni, in timp ce 17% sunt marocani şi 9,5% peruani.

La fiecare trei luni, Serviciul naţional pentru ocuparea forţei de muncă elaborează, alături de sindicate şi angajatori, o listă cu locuri de muncă pentru care există cerere pe piaţă şi pe care spaniolii le evită.

×
Subiecte în articol: diaspora romani