x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info diaspora 7 iulie 2007

Info diaspora 7 iulie 2007

07 Iul 2007   •   00:00

EXPLOATATOR. Poliţia din Carlota a arestat un romăn acuzat că işi exploata compatrioţii, informează Diario Cordoba - ediţia electonică. Potrivit poliţiştilor, N.C., care locuia legal de un an şi jumătate in La Paz, organiza aducerea romănilor in Spania, sub pretextul că ii va angaja. Cănd ajungeau la destinaţie, N.C. le lua actele şi-i obliga să lucreze ca zilieri, iar el le lua toate căştigurile. Cei 40 de romăni pe care-i adusese locuiau intr-o fermă veche, fară apă şi curent electric, in condiţii mizerabile. Poliţiştii au acţionat după ce i-au auzit pe alţi muncitori romăni din zonă vorbind despre situaţia compatrioţilor exploataţi.

Â

POLIŢIST ROMĂN ARESTAT. Poliţia canadiană a arestat joi 25 de persoane, printre care şi un ofiţer de poliţie romăn, in urma unor raiduri care au vizat capturarea unor traficanţi de droguri, relatează CTV News, citat de Mediafax. Raidurile au fost organizate in urma unei investigaţii care a vizat o organizaţie criminală din Europa de Est suspectată că introduce marijuana in Statele Unite şi cocaină in Canada. Ioan Florin Floria, un poliţist in vărstă de 34 de ani care activa de opt ani in serviciul antidrog al poliţiei din Toronto, este acuzat de complicitate cu organizaţii implicate in traficul de droguri, de utilizare a unor informaţii interne pentru a ajuta infractorii, obstrucţionarea justiţiei şi complicitate la răpire.

Â

NOUA REPATRIERE DIN GAZA. Ambasada Romăniei de la Tel Aviv a obţinut aprobările de la autorităţile militare israeliene pentru scoaterea din Gaza a unui grup de 80 de romăni, a anunţat Dragoş Ciocirlan, corespondentul in Israel al Radio Romănia Actualităţi. Acesta a precizat că din grup fac parte femei cu cetăţenie romănă, căsătorite cu palestinieni, şi foarte mulţi copii, dintre care unii sugari. Majoritatea celor din grup nu are documente romăneşti. Plecarea ar urma să aibă loc săptămăna viitoare. Grupul va merge, probabil, pe acelaşi traseu ca romăncele repatriate in urmă cu două săptămăni: vor tranzita Israelul şi se vor imbarca de pe aeroportul din Amman - Iordania.

×
Subiecte în articol: diaspora