x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 16 iulie 2007

Info externe 16 iulie 2007

de Anca Aldea    |    16 Iul 2007   •   00:00

LOS ANGELES. Biserica Catolică din Los Angeles ar putea fi nevoită să plătească 600 de milioane de dolari pentru 500 de plăngeri ale unor enoriaşi agresaţi sexual de preoţii pedofili. Avocatul victimelor, Ray Boucher, a declarat că s-ar putea ajunge la un compromis inaintea deschiderii procesului, dar a exclus că vor fi plătiţi bani enoriaşilor.

Â

MARTORUL LUI LITVINENKO. Barmanul care l-a servit pe Alexandr Litvinenko, asasinat anul trecut la Londra, a fost distras cănd presupusul ucigaş l-a otrăvit pe fostul spion rus. Norberto Andrade (67 de ani), a povestit revistei Sunday Telegraph că "s-a creat o diversiune" in timp ce servea ceai la masa la care se aflau Litvinenko, Andrei Lugovoi şi Dmitri Kovtum. "N-am văzut ce s-a intămplat, dar se pare că am fost distras deliberat", a spus Andrade.

Â

ACTORUL-SPION. Actorul Laurence Olivier  a fost agent al serviciilor secrete din Marea Britanie, fiind recrutat la cererea fostului ministru Winston Churchill, se arată intr-o carte care va fi lansată, luna viitoare.

Â

BAE. Departamentul american al Justiţiei, care a deschis, in urmă cu mai multe săptămăni, o anchetă privind posibile acuzaţii de corupţie in sănul companiei britanice de armament BAE Systems, solicită Londrei să colaboreze. Potrivit Sunday Telegraph, răspunsul Londrei va reprezenta rezultatul primului test-cheie in relaţiile dintre Statele Unite şi noul Guvern britanic, condus de Gordon Brown.

Â

CENTRALĂ INCHISĂ. Regimul de la Phenian a confirmat ieri inchiderea principalei instalaţii atomice, de la Yongbyon. Sămbătă, nord-coreenii s-au intălnit, la Yongbyon, cu reprezentanţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, care au verificat centrala in care se află un reactor cu o capacitate de 5 megavaţi, două alte reactoare cu o capacitate mult mai mare, dar a căror construcţie nu a fost finalizată, şi un centru de tratare a plutoniului.

Â

Â

×
Subiecte în articol: externe