x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 25 octombrie 2007

Info Externe 25 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    25 Oct 2007   •   00:00

Autorităţile de la Bagdad au anunţat că vor retrage imunitatea companiilor străine de securitate care sunt prezente in Irak.

FĂRĂ IMUNITATE. Autorităţile de la Bagdad au anunţat că vor retrage imunitatea companiilor străine de securitate care sunt prezente in Irak. Potrivit purtătorului de cuvănt al guvernului irakian, Executivul a decis revocarea oficială a imunităţii acestor companii.

POLONIA. Donald Tusk, noul premier al Poloniei, a promis o imbunătăţire a relaţiilor cu Rusia. Pentru a arăta importanţa pe care o acordă axei Varşovia - Moscova, el a anunţat că prima vizită in calitate de premier o va face in capitala rusă. Liderul formaţiunii Platformei Civice a demarat ieri procedurile de formare a viitorului Guvern şi a exclus demiterile din administraţie pe criterii politice.

NATO. In Olanda s-au deschis ieri lucrările Reuniunii informale a miniştrilor Apărării din cadrul NATO. Printre subiectele abordate in cele două zile de discuţii se află priorităţile privind capabilităţile aliate pentru nevoile operaţionale imediate, strategia politică şi de securitate a NATO pentru sudul Afganistanului, dezvoltarea Forţelor Naţionale Afgane de Securitate şi stadiul desfăşurării şi susţinerii operaţiunilor ISAF din Afganistan şi KFOR din Kosovo.

×
Subiecte în articol: externe