x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 31 iulie 2007

Info Externe 31 iulie 2007

de George Daniel Ripa    |    31 Iul 2007   •   00:00
Info Externe 31 iulie 2007

Eurodeputatul polonez Marek Siwiec l-a dat in judecată in instanţele poloneze pe raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, cel care a semnat raportul privind presupusele centre de detenţie ale CIA in Europa.

PROCES. Eurodeputatul polonez Marek Siwiec (foto) l-a dat in judecată in instanţele poloneze pe raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, cel care a semnat raportul privind presupusele centre de detenţie ale CIA in Europa. Siwiec ii va cere lui Dick Marty să-i şteargă numele din raport şi să-şi ceară scuze. Documentul a fost votat cu majoritate absolută la 25 iunie de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, in ciuda faptului că nu prezenta nici o dovadă clară şi nici o sursă credibilă. (G.D.R.)

SCUTUL DISCORDIEI. O delegaţie formată din oficiali şi experţi militari ruşi a discutat ieri la Washington despre controversatul proiect american de instalare a unui scut antirachetă in centrul Europei. SUA doresc să amplaseze in Europa cel de-al treilea scut major din lume, primele două fiind stabilite in Alaska şi in California. Moscova ii propune in schimb Washingtonului să folosească radarele din Azerbadjean şi din regiunea rusă Krasnodar. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe